Уряд намагається приховати проект бюджету-2014 від парламенту та громадян

klichko rada2

 
Уряд Азарова намагається приховати проект Державного бюджету-2014 від парламенту та громадян. Про це заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко на засіданні погоджувальної ради керівників депутатських фракцій та комітетів парламенту, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі «УДАРу».


«14 вересня, у суботу, проект бюджету зареєстрували. Однак жодного супровідного документу-тексту самого законопроекту, пояснювальної записки до нього станом на сьогоднішній ранок не було. Сам факт цього і те, що головний фінансовий документ країни готувався таємно – демонструє неповагу виконавчої влади до парламенту і до громадян. Ми вимагаємо звіту прем’єр-міністра і його пояснень. Це – непрофесійна робота всього уряду», - наголосив Віталій Кличко.

Лідер «УДАРу» відзначив, що перед парламентарями стоїть завдання - після уважного вивчення документу - виправити перекоси, які виконавча влада знов закладає в бюджет.

«Треба вирішити три питання, які влада уперто ігнорує: позбавлення пільг депутатів і вищих чиновників; повернення справедливості у пенсійне і соціальне законодавство; спрощення умов для роботи підприємств і при цьому знищення бази для корупції. По цих блоках питань давно подані законопроекти. Ми вимагаємо поставити їх до порядку денного і розглянути – разом із «європейськими» законопроектами», - відзначив Кличко.

Він наголосив, що часу на виконання усіх умов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС лишається все менше. «Ми повинні розглянути усі необхідні законопроекти, зокрема, про прокуратуру і зміни до виборчого законодавства. Уряд мав би їх подати вже цього тижня», – підкреслив лідер «УДАРу».

Також «УДАР» вимагає звіту Рахункової палати у Верховній Раді щодо закупівлі камер відеоспостереження на виборах.

«Рахункова палата заявила про численні порушення при закупівлі камер відеоспостереження на виборах. Більше мільярда гривень було пущено на вітер. Ми вимагаємо їх звіту у присутності керівництва правоохоронних органів. Нехай правоохоронці прозвітують, як вони реагують на таку інформацію», - підкреслив Віталій Кличко.

Крім того, лідер «УДАРу» звернувся до голови Верховної Ради Володимира Рибака з вимогою надати на завтрашньому пленарному засіданні інформацію про запровадження системи голосувань, яка не дозволить голосувати неособисто.

«У лютому ви публічно гарантували, що така система з’явиться. А ми бачимо, що значні кошти витрачаються на нікому не потрібні довідники і збірники стенограм – а обіцянки не виконуються», - відзначив Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.