Виявляється, спецпідрозділ «Беркут» є злочинним угрупованням

berkut yatsenuk

 

Опозиція має пакет змін, які необхідно провести у правоохоронній системі для того, аби виконати зобов’язання перед ЄС і громадянами України. Про це парламентським журналістам заявив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


Арсеній Яценюк підкреслив, що у своєму законопроекті президент Янукович пропонує реформувати прокуратуру таким чином, «щоб термін повноважень Генерального прокурора взагалі був необмежений. «Це щоб передавали посаду Генерального прокурора України у спадок», - зазначив він.

«Ми вважаємо, що це категорично неможливо, і термін як перебування президента при владі, як депутатів, так і Генпрокурора і голови НБУ - повинен бути обмежений», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що в президентському законопроекті за прокуратурою залишилася функція загального нагляду: «Це коли прокурор може зайти до вас в хату і розказувати, що вам робити. Ця норма ще з часів Берії і вона повинна бути ліквідована. Але до сьогоднішнього дня цього рішення немає».

За словами Арсенія Яценюка, опозиція наполягає на позбавленні органів прокуратури функції слідства і переданні цієї функції Державному бюро розслідувань: «Цей законопроект до сьогоднішнього дня урядом не підготовлений і не поданий до Верховної Ради».

Він також наголосив на необхідності внесення змін до законодавства про антикорупційну політику: «Ми вважаємо, що повинен бути створений окремий національний антикорупційний орган, який би займався розслідуванням фактів корупції вищих посадових осіб, який би був дійсно дієвим механізмом боротьби з корупцією».

«Після проходження всіх цих законопроектів повинна бути нова редакція закону України про міліцію. Та кількість міліціонерів, які сьогодні є в країні - на рівні Росії і Китаю, не забезпечує законності і правопорядку. Чим більше міліціонерів, тим вищий рівень злочинності», - наголосив Арсеній Яценюк.

Опозиція, у свою чергу, пропонує скоротити кількість міліціонерів, «але зробити такі організаційні зміни в структурі МВС, коли, з одного боку, вони отримують більше грошей, а з іншого - отримують більше ресурсів для контролю над криміногенною ситуацію».

Арсеній Яценюк також зазнав, що спецпідрозділ «Беркут» зараз «знаходиться поза межами закону», адже відповідний наказ МВС взагалі не зареєстрований в Міністерстві юстиції. «Ці люди незаконно виконують свої функції, і Генеральний прокурор повинен був вже давно ліквідувати цей підрозділ».

«Ось наш пакет змін, які повинні бути проведені. Але цей пакет повинен бути внесений урядом. Тому що уряд відповідальний. Це також наші зобов’язання перед Європейським союзом і в першу чергу перед нашими громадянами, - щоб міліція працювала на своїх людей», - наголосив він.

«Зараз ми очікуємо, коли уряд це внесе», - додав Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.