Особам з громадянством держави-агресора збираються заборонити обіймати державні посади в Україні

plenar zasidan

 
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що передбачає заборону обіймати державні посади громадянам України, які мають також паспорти країни-агресора. Про це повідомив один з авторів відповідного законопроекту №4113 «Про обмеження щодо осіб, які мають громадянство держави­-агресора», заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі «УДАРу».


«Ми зареєстрували у Верховній Раді законопроект, що передбачає пряму заборону обіймати важливі державні посади людям, які, крім українського паспорту, мають ще підданство країни-агресора. Працюючи, наприклад, на посаді судді, міського депутата чи прокурора, така людина може завдати значної шкоди національним інтересам України», - сказав Алєксєєв.

Як пояснив Сергій Алєксєєв, законодавство України не визнає правових наслідків подвійного громадянства. Тому особи, у яких, крім громадянства України, є громадянство країни-агресора, можуть бути державними службовцями, депутатами всіх рівнів, суддями та співробітниками правоохоронних органів, маючи при цьому допуск до конфіденційної інформації, а часом і до державної таємниці.

«Саме на захист національних інтересів і спрямована наша законодавча ініціатива, у якій ми чітко визначили перелік посад, заборонених для обіймання людям з таким подвійним громадянством. За порушення відповідної вимоги передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до трьох років», - сказав він.

Водночас Сергій Алєксєєв наголосив, що про жодні утиски прав росіян, про що написали деякі російські ЗМІ, не вивчивши текст законопроекту, не йдеться.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.