​Парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського

Сьогодні на пленарному засіданні ВР першим розглядалося питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського. Генеральний прокурор Юрій Луценко доповів подання Генеральної прокуратури і звернувся до народних депутатів розглянути його і дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського.


Народний депутат України Вадим Новинський у виступі зазначив, що «питання, яке розглядає Верховна Рада, подання Генерального прокурора, якщо до його підійти неупереджено з юридичною освітою та уважно прочитати, то відразу видно, що це політичний детектив, обгрунтований на доносі, лжесвідченнях, допущеннях і фантазіях генеральної прокуратури».

В.Новинський подякував Регламентному комітету, який ухвалив об’єктивне рішення, згідно з яким це подання «не відповідає критеріям об’єктивності, достатності та обгрунтованості».

Народний депутат коротко поінформував про те, в чому його звинувачують.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник доповів рішення Комітету щодо подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського.

П.Пинзеник повідомив, що Комітет ухвалив рішення, в якому зазначив, що подання ініційовано та подано належним чином.

П.Пинзеник також повідомив, що Комітет не має достатніх підстав для надання висновку про вмотивованість та обгрунтованість подання. За його словами, Комітет не одержав достатніх відомостей, які підтверджували б причетність Новинського В.В. до скоєння правопорушень, вказаних у поданні, підтриманим та внесеним Генеральним прокурором України.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України зазначив, що висновком Комітету є висновок про те, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України ініційовано та подано належним суб’єктом подання відповідно до вимог частини другої статті 218 Регламенту, статті 482 Кримінального процесуального кодексу.

В обговоренні питання взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

За результатами голосування Верховна Рада 228 голосами надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського, повідомляє Інформаційне управління ВР України.

Вадим Новинський. Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.