​Пленарні засідання Верховної Ради України 14 березня 2018 року

Головуюча на засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, відкриваючи ранкове засідання, від імені Верховної Ради привітала співвітчизників з Днем українського добровольця, який відзначається 14 березня.


І.Геращенко подякувала добровольцям, які в 2014-2015 роках стали поряд з українською армією, стали частиною Національної гвардії. «Дякуємо! Вітаємо! Вшановуємо пам’ять загиблих добровольців. А живим – віка і здоров’я! І велика подяка вам і вашим родинам!», - сказала Перший заступник Голови Верховної Ради.

Із заявою від фракцій Радикальної партії Олега Ляшка і політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» виступив Олег Ляшко.

Народні депутати продовжили розгляд проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

І.Геращенко запросила на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького.

Парламент продовжує розгляд правок до третього розділу законопроекту, назву якого пропонується сформулювати у наступній редакції: ОБОВ’ЯЗОК ВОЛОДІТИ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ. Засідання розпочалося із розгляду 272 правки.

Верховна Рада перейшла до розгляду правок до четвертого розділу, назву якого пропонується викласти у такій редакції: ЗАСТОСУВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ В РОБОТІ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, ОРГАНІВ ВЛАДИ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ, ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ДЕРЖАВНОЇ І КОМУНАЛЬНОЇ ФОРМ ВЛАСНОСТІ (правки 283 – 423).

Із вітанням до Дня українського добровольця виступив Голова Верховної Ради України А.Парубій.

І.Геращенко надала слово Віце-прем'єр-міністру України В'ячеславу Кириленку, який закликав народних депутатів прискорити розгляд правок до законопроекту.

Головуюча оголосила перерву в ранковому засіданні Верховної Ради, зазначивши, що наразі депутати розглянули 347-му правку до проекту Закону.

Після перерви із заявою виступив член депутатської фракції Політичної партії «Народний фронт» Юрій Береза.

Народні депутати продовжують розгляд правок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

Верховна Рада завершила розгляд правок до четвертого розділу законопроекту.

Головуюча на засіданні заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд на вимогу фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» оголосила півгодинну перерву і закрила ранкове засідання Верховної Ради.

Голова Верховної Ради А.Парубій відкрив вечірнє засідання і надав слово для виступу від фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Нестору Шуфричу.

Після цього із заявою від фракцій партії «Блок Петра Порошенка» і партії «Народний фронт» виступив народний депутат Максим Курячий.

Народні депутати розпочали розгляд правок до п’ятого розділу законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної: ЗАСТОСУВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ В ПУБЛІЧНИХ СФЕРАХ (правки 424–994).

І.Геращенко оголосила, що у Президію надійшла заява від фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» із вимогою надати перерву на 30 хвилин.

Головуюча повідомила, що продовжує засідання на 15 хвилин і о 17.45 закриє вечірнє засідання Верховної Ради.

І.Геращенко закрила вечірнє засідання, зазначивши, що розгляд проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної продовжиться у вівторок, 19 березня, із 490-ї правки.

Завтра, 15 березня, сесійне засідання розпочнеться із заяви від двох фракцій, на вимогу яких сьогодні було оголошено перерву, і продовжиться годиною запитань до Уряду і оголошенням запитів та виступами народних депутатів.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.