​Пленарне засідання Верховної Ради України 16 квітня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Голова Верховної Ради поінформував про роботу Верховної Ради на сьогоднішньому засіданні. Згідно з прийнятим рішенням на Погоджувальній раді представниками всіх депутатських фракцій і груп порядок запропоновано такий: оскільки цього тижня було проведено три позачергових засідання, було прийнято рішення, що у п’ятницю відбудеться «година запитань до Уряду» з 10.00 до 11.00, після цього 30 хвилин буде відведено на оголошення депутатських запитів, далі - робота у комітетах.


Головуючий повідомив, що у сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів. За пропозицією депутатських фракцій і груп вони будуть відповідати на запитання про результати проведення запроваджених Урядом України у 2021 році карантинних заходів та стан виконання плану вакцинації населення України від коронавірусної хвороби COVID-19.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову.

Міністр на початку виступу звернув увагу на те, що він вже втретє за місяць доповідає про роботу Міністерства охорони здоров’я. За його словами, за цей період Мінохорони здоров’я змогло досягти низки стратегічних перемог. «Завдяки адаптивному карантину, який багато і безапеляційно критикували, нам вдалося стабілізувати ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію майже по всій країні», - зазначив він, додавши: «Ми вкотре уникли загальнонаціонального локдауну і зберегли баланс між економікою та карантинними обмеженнями».

Урядовець повідомив, що дві області з трьох, у яких ситуація була найважчою, це - Закарпатська та Івано-Франківська області, вже виведені вже виведені з червоного рівня небезпеки. Чернівецька область готується до послаблення карантинних обмежень. Інші області демонструють стабілізацію ситуації і стійку тенденцію до зменшення рівня госпіталізації. Проте, все ще напруженою залишається ситуація в Київській області, Львівській, Одеській, Хмельницькій областях та місті Києві.

Міністр зазначив, що ініціативи Міністерства щодо подолання наслідків пандемії коронавірусу слід сприймати в контексті порядку, який забезпечується системністю прийнятих рішень і неухильністю їх виконання. «Один з яскравих прикладів такого системного підходу є саме адаптивний карантин», - продовжив він.

«Створена нами система гнучкого карантину та зонування протягом року була багатьма підтримана. На початку третьої хвилі пандемії ми посилили цей інструмент, дозволивши місцевим органам влади, не чекаючи вказівки згори, самим приймати рішення про посилення карантинних обмежень, виходячи з епідситуації в кожному конкретному місці», - зазначив далі Максим Степанов.

Міністр подякував місцевій владі, мерам, головам об’єднаних територіальних громад за порядок, готовність скористатися цим інструментом і розділити з Міністерством охорони здоров’я відповідальність за ситуацію в країні.

Урядовець також зазначив, що часто замість прагнень до порядку «ми стикаємось з емоційним політиканством та відвертою маніпулятивністю твержень». Він нагадав, що неодноразово заявляв, що світова пандемія коронавірусу не може бути прерогативою Міністерства охорони здоров’я. «Це - комплексна проблема, яку можна вирішити завдяки ухваленню складних і подекуди неприємних, але системних заходів, відповідальність за які, за дотримання яких лежить на всіх».

Максим Степанов відповів на запитання народних депутатів щодо: закриття медичних установ; забезпечення населення вакцинами від COVID-19, поставок в Україну вакцини Sinovac, запровадження паспорту вакцинації, вакцинації військових, масової вакцинації населення; доплат медпрацівникам первинного рівня, забезпечення фінансування «33-го пакету» для лікарів, виплати компенсацій; виділення субвенцій регіонами на закупівлю кисневих концентраторів; ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Харківській області і забезпечення лікування; фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я, яка займається боротьбою з COVID-19, зокрема, закупівлі кисневих станцій; підняття зарплат медикам другого і третього рівнів; забезпечення доступності гемодіалізу.

Також на запитання відповіли члени Уряду. Вони стосувались: мобілізаційних резервів України; зменшення закупівель без застосування системи ProZorro; забезпечення відповідальності за хабарництво в аграрній сфері.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді двох міжфракційних депутатських об’єднань: «Державна податкова служба України, Державна митна служба України та Бюро економічної безпеки без корупції» і «За становлення та законодавче забезпечення музичної індустрії України».

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила, що протягом пленарного тижня народними депутатами було внесено 121 запит, із них до Президента України - 9, до органів Верховної Ради - 2, до Кабінету Міністрів - 57, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 42, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України 11 запитів народних депутатів.

Олена Кондратюк оголосила запити народних депутатів до Президента України.

Депутатські запити були поставлені на голосування.

Олена Кондратюк оголосила запити народних депутатів до Уряду, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.