Кримський стрілок ображений на Україну за заборону представляти Росію на Олімпіаді

ayvazyan

 
Україна заборонила кримському стрілку Артуру Айвазяну виступати на Олімпійських іграх в Бразилії в 2016 році. Спортсмен, олімпійський чемпіон 2008 року, вирішив представляти Росію на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє РІА Новини (Крим) в понеділок, 8 лютого, з посиланням на радіо «Росія сьогодні».


Відповідно до міжнародних правил, якщо спортсмен змінює громадянство і хоче виступати за збірну іншої країни, він повинен пройти «карантин» довжиною в три роки.

«Те юридичне право, яке має Україна, вона взяла і використала. Не знаю, чи мала вона моральне право, як мінімум, по відношенню до мене».

На думку спортсмена, карантин незаслужений:

«Я дістався Україні готовим спортсменом, який був ще в збірній СРСР. І до Олімпіади 2008 року, загалом, я готувався за спонсорські гроші, за кримські гроші. Україна отримала і спортсмена готового, і медаль я виграв для України. Але вони використали своє юридичне право і відмовили, оголосили карантин на три роки олімпійському чемпіону».

«Не мала політика втручатися в спорт. Опускати руки не можна. Пройдуть три роки, карантини пройдуть, і будуть чемпіонати і перемоги», - додав він.

Айвазян не залишає надії виступати під прапором РФ:

«Якщо раптом не вийде потрапити на цю Олімпіаду, я все-таки ще думаю про Олімпіаду 2020 року. Тому що дуже хочеться виступити саме в складі Росії», - сказав він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.