​Booking.com повернула Крим Україні

Прокуратура Автономної Республіки Крим у грудні 2016 року за зверненням народного депутата України Логвинського Г.В. розпочала кримінальні провадження щодо співучасті посадових осіб компанії Booking.com International B.V. (Booking.com) в допомозі у використанні незаконно набутого майна та у сприянні в порушенні порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим (ст. 332-1 і ст. 191 ККУ).


Про це повідомляє прес-служба генеральної прокуратури України.

У процесі досудового розслідування прокуратурою автономії компанії Booking.com, зокрема, зауважено на некоректному відображенні на її веб-сайті інформації про приналежність території півострова Крим, а саме не віднесення його до території України.

Сьогодні компанія Booking.com повідомила прокуратуру АР Крим, що нею було виправлено відповідну інформацію. Наразі на веб-сайті Booking.com при позначенні місця розташування певного об’єкта нерухомості в Криму, після інформації про конкретний населений пункт, вказується, що він знаходиться на території держави Україна.

Також компанія Booking.com врахувала інші зауваження прокуратури та повідомила, що нею вжито додаткових заходів, на виконання санкцій ЄС, для запобігання використання її веб-сайту для здійснення поїздок до Криму в туристичних цілях.

«Компанія Booking.com змінила свою думку щодо приналежності півострова Крим країні-окупанту і сьогодні на веб-сайті компанії інформація про готелі та санаторії, які розташовані на півострові, зазначаються як про об’єкти нерухомості, що знаходяться на території України. Також, слід зазначити, що прокуратура автономії й надалі реагуватиме, в межах Кримінального процесуального кодексу України, на вчинення правопорушень іноземними компаніями, які здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, порушуючи українське законодавство. Крим – це Україна і за порушення національного законодавства та співпрацю з окупаційною владою такі компанії нестимуть юридичну відповідальність», – зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Слідчі дії тривають.

Фото kids-center.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.