​росія надала фейкові фото Олега Сенцова в ув’язненні. Захід вимагає його термінового звільнення

У четвер, 9-го серпня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова опублікувала фотографії незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, якого росія утримує в колонії суворого режиму.


«Тільки-но від уповноваженого рф (Тетяни Москалькової - ред. ГА) надійшли фото Олега Сенцова. За інформацією, яку їй передали, Олег активний, ходить, дивитися телевізор, читає книги, пише щось час від часу. Всі, цитую, «дивуються, як він витримує, стан його задовільний», - написала Денисова на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Голос Америки».

У коментарях під публікацією Денисової редактор українського видання Stop Fake Аліна Мосендз засумнівалась в правдивості фотографій. На її думку, викликає сумніви час публікації фотографій.

«Якщо відняти від цих 1,5 години 48 хвилин, коли пост зробила Денісова, то лишається скільки? 40-45 хв? Тут же перекинули на комп, тут же на принтері роздрукували і переслали перефоткані зображення? З компа прямо не відправили? Питань просто неймовірно багато до цих зображень», - пише Мосендз. Отже, якщо її версія виявиться правдою, то російська сторона надала старі фотографії Сенцова.

Захід вимагає в росії звільнення політв'язня. Голова МЗС Швеції Маргот Вальстрьом закликала владу рф звільнити незаконно засудженого Сенцова.

«Глибоко тривожні повідомлення про погіршення стану здоров'я Олега Сенцова. Його утримання під вартою порушує міжнародне право і ґрунтується на правовому процесі, який не відповідає елементарним стандартам правосуддя. Ми закликаємо росію звільнити його та інших незаконно утримуваних українських громадян», - пише Вальстрьом у Twitter.

Справу Сенцова планує обговорити з володимиром путіним президент Франції Еммануель Макрон.

«Президент Еммануель Макрон говоритиме з російським президентом володимиром путіним у п'ятницю про ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує з травня і перебуває у важкому стані», – повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Єлисейському палаці.

«Ситуація з Сенцовим дійсно руйнівна», - вважає депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір занепокоєний погіршенням здоров’я Сенцова і закликає негайно його звільнити.

«Дуже стурбований погіршенням здоров’я кримського письменника/кінорежисера Олега Сенцова, який голодує у російській в’язниці. Я повторюю свій заклик до його звільнення. Тепер це терміново», – написав Дезір у Twitter.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов голодує 88 день. Його вага знизилася до 70 кілограмів, а пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину. За словами адвоката Дмитра Дінзе, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Вчора, 8 серпня, сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що її брат перебуває в «катастрофічно» поганому стані. За її словами, Сенцов написав їй у листі, що «кінець близький».

Олег Сенцов. Фото Facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.