​У росії засудили шістьох жителів анексованого Криму за участь у Партії ісламського відродження

Суд вважає, що вони брали участь у діяльності забороненої в росії Партії ісламського відродження (Хізб ут-Тахрір). Мусліма Алієва, Інвера Бекірова, Еміра-Усейна Куку, Вадима Сірука, Арсена Джеппарова і Рефата Алімова засуджено за участь у «структурі Хізб ут-Тахрір» в Ялті та за прагнення «перейняти владу в країні», - постановив суд. Найбільше покарання отримали Алієв і Бекіров – відповідно по 19 і 18 років колонії. Їх обох звинуватили в створенні структур Партії ісламського відродження у Ялті та Алушті, повідомляє Польське радіо.


Інших звинуватили у вербуванні мешканців Криму до цієї організації та в «антиконституційній діяльності». Жоден з обвинувачених не визнав своєї вини. Усі відбуватимуть покарання у виправній колонії суворого режиму.

Шістьох жителів анексованого Криму затримали навесні 2016 року. Справа потрапила до суду у 2018 році, і тоді Куку, якого російські агентства називають українцем, почав голодування, вимагаючи звільнення з російських в’язниць затриманих громадян України. Цей протест тривав три тижні. Судову справу було передано прокуратурі в Криму, після чого у травні цього року вона знову потрапила до суду.

В Україні Партія ісламського відродження – незаборонена, а в росії верховний суд заборонив її ще у 2003 році. Після анексії Криму у березні 2014 року російське правосуддя почало закидати представникам кримських татар участь у цьому русі. Захисники прав людини з російського товариства «Меморіал» у 2018 році у звіті про репресії з огляду на віросповідання зазначили, що переслідування членів цієї групи у Криму стало додатковим інструментом утиску кримських татар.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.