​США ніколи не визнають претензії росії на анексію Криму - Ентоні Блінкен

«Ми підтверджуємо цю просту правду: Крим - це Україна», - йдеться в заяві Держсекретаря США, виданій до сьомої річниці російського вторгнення до Криму. Головний дипломат США наголосив на загрозах, які становлять дії росії в Криму для міжнародної безпеки: «Окупація та збільшення мілітаризації Кримського півострова мають значення далеко за межами українських кордонів і є загрозою для спільної світової безпеки», - повідомляє «Голос Америки».


Він згадав про гуманітарну шкоду від російської агресії, зокрема через репресії російської окупаційної влади проти кримських татар, етнічних українців та інших етнічних та релігійних меншин в Криму. Проводяться рейди мечетей, осель, незалежні ЗМІ виганяють з півострова, ті, хто насмілюються висловлюватись проти окупації, отримують тривалі строки ув‘язнення, підкреслив Блінкен.

«Через російські репресії мешканці Криму живуть у постійному страху і не можуть вільно проживати своє життя», - наголосив він.

Блінкен привітав українську ініціативу «Кримська платформа» і запевнив, що американські санкції проти росії, введені за захоплення Криму, діятимуть, доки росія не змінить свою політику.

США ніколи не визнають претензії росії на анексію Криму, наголосив Блінкен і закликав росію негайно зупинити окупацію Криму, повернути контроль Україні, звільнити політичних в‘язнів та припинити агресію на сході України.

Ентоні Блінкен. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.