​США назвали незаконними обмеження судноплавства в Чорному морі, запроваджені росією

Сполучені Штати поділяють занепокоєння України стосовно нещодавніх провокацій, які росія проводить в Чорному морі, цього разу перешкоджаючи морському руху через Керченську протоку. З такою заявою виступила тимчасово повірена США в ОБСЄ Кортні Остріан, повідомляє «Голос Америки».


У заяві від 16 квітня кроки росії названі «незаконним обмеженням свободи мореплавства з боку росії в Чорному морі».

Цими обмеженнями, заявляє Остріан, росія прагне прискорити мілітаризацію регіону.

Раніше Міністерство закордонних справ України висловило протест щодо намірів росії закрити частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн.

В українському МЗС назвали ці дії спробою росії «узурпувати суверенні права України як прибережної держави», а також «грубим порушенням права на свободу судноплавства, гарантованого Конвенцією ООН з морського права».

15 квітня США запровадили санкції проти п‘ятьох осіб та трьох організацій, пов‘язаних із російською окупацією Криму та порушеннями прав людини проти місцевого населення півострова.

Зокрема, під санкції за побудову Керченського мосту потрапили Леонід Риженкін, керівник російської будівельної компанії «Мостострест», що діє в Криму; «Ленпромтранпроект», компанія, яка створила проект мосту, а також будівельний директорат залізниці «Беркакіт-Томмот-Якутськ», яка побудувала залізницю для Керченського мосту.

Подібні санкції діють з боку ЄС, Великої Британії, Канади та Австралії, наголосили в американському відомстві.

«Ці дії, вжиті у тісній співпраці з нашими союзниками, свідчать про рішучість у тому, щоб притягнути росію до відповідальності за спробу анексії Криму, - говорить директор Служби Міністерства фінансів США з контролю над міжнародними активами Андреа Гакі. - Ці санкції накладуть додаткові витрати на росію за примусову інтеграцію Криму, а також привернуть увагу до зловживань, які відбуваються в умовах спроб росії провести анексію. Сполучені Штати віддані підтримці українського суверенітету: Крим - це Україна».

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.