​СБУ викрила українське конструкторське бюро, яке на замовлення рф модернізувало енергетичну інфраструктуру окупованого Криму

Служба безпеки України викрила велике конструкторське бюро у Дніпрі, яке тісно співпрацювало з окупаційною владою Криму. Зловмисники займалися модернізацією об’єктів енергетичної інфраструктури півострова, формально прикриваючись афілійованими підприємствами з рф, повідомляє прес-центр СБ України.


Дане конструкторське бюро отримувало значні контракти від уряду рф. Вартість лише одного з них становила близько 260 млн рублів ($3,5 млн).

Серед їхніх проектів ‒ виконання конструкторських робіт на об’єктах АО «КримТЕЦ»: «Сімферопольської ТЕЦ», «Камиш-Бурунської ТЕЦ» і «ТЕЦ Сакських теплових мереж».

Зловмисники діяли не напряму: щоб обійти український закон і «не співпрацювати з окупантами», вони створили декілька компаній в рф. Саме вони і були формальним прикриттям цієї діяльності: брали участь у тендерах; від їх імені укладалися угоди щодо реконструкції енергетичних об’єктів окупованого півострова.

У ході обшуків, проведених в офісному приміщенні та за адресами мешкання зловмисників, вилучено: технічну документацію щодо проведення робіт на підприємствах, розташованих на ТОТ АР Крим; платіжні картки російських банків; печатки утворених на території рф афілійованих компаній.

Наразі слідчими СБУ у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України, здійснюється низка експертиз.

Планується повідомлення про підозру організаторам злочинної діяльності.

Тривають слідчі дії для встановлення і покарання всіх причетних осіб.

Викриття незаконної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.