Віталій Кличко: Фальсифікатори виборів бояться публічності

Фото «Конфлікти і закони»


Усі протизаконні дії та спроби влади вплинути на хід виборчого процесу в Обухові повинні набути широкого розголосу. Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко під час спілкування з місцевими ЗМІ. Політик приїхав у райцентр для того, щоб підтримати кандидата від «УДАРу» на посаду мера Обухова.

За словами Кличка, вибори Обухівського міського голови, що відбудуться 18 березня, є генеральною репетицією виборів до Верховної Ради. «Ми бачимо, як сьогодні влада бореться зі своїми опонентами: поширюються чутки, використовуються брудні технології, застосовується адмінресурс. Це вже не вперше – те ж саме було під час місцевих виборів у 2010-му. Тому ми переконані – якщо такі факти є, про це повинні знати й говорити усі. Фальсифікатори бояться публічності. Тому ми відкрито заявили про те, що кандидат від «УДАРу» зумів зареєструватися лише після втручання суду, про те, що жодного представника нашої партії не допустили до роботи у виборчих комісіях».

Політик також закликав представників ЗМІ інформувати та реагувати на всі факти протизаконних дій у період виборів. «Журналісти відіграють ключову роль у формуванні громадської думки. Інформувати людей про приклади зловживань під час виборчої кампанії буде проявом вашої громадянської позиції», – наголосив лідер «УДАРу».

Відповідаючи на запитання щодо співпраці опозиційних сил під час виборів в Обухові, Кличко знову наголосив на необхідності підтримати ініціативу «УДАРу» про спільний контроль і захист результатів виборів. «Ми закликаємо всіх грати за чесними й прозорими правилами, які гарантуватимуть людям право обирати і захищати свій вибір. Для цього опозиційні сили повинні підтримувати одне одного, дотримуватися принципу непоборення. Наш головний опонент – чинна влада, здолати якого можна лише спільними зусиллями», – вважає Віталій Кличко.

Згодом, виступаючи перед громадою міста, політик закликав людей не ігнорувати вибори. «Прийдіть і проголосуйте. Приведіть рідних, сусідів, друзів. Не дозволяйте використати ваш бюлетень для маніпуляцій. Підтримайте людину, за яку наша партія і персонально я несемо відповідальність», – сказав Кличко.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.