Віталій Кличко заявив, що голови ОДА включені в масштабну схему політичної корупції влади

img 7726

 
Наступні вибори до парламенту будуть безпрецедентними за масштабами застосування владою адміністративного ресурсу. Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко під час спілкування з журналістами у Чернівцях, де політик перебуває з дводенним робочим візитом.


За словами Кличка, сьогодні адміністративний ресурс вже мобілізовано для ведення виборчої кампанії на користь партії влади. «У більшості регіонів України керівниками обласних організацій Партії регіонів є голови ОДА, що суперечить Закону «Про місцеві державні адміністрації». Сьогодні ці люди фактично очолили виборчу кампанію влади і використовують адмінресурс, місцевий бюджет для реклами влади. Ми бачимо, як безсоромно партія влади вдається до політичної корупції, плануючи використати керівників обласної виконавчої влади у власній парламентській кампанії. Замість того, аби займатися місцевими питаннями, очільники ОДА та МДА сьогодні розробляють плани «правильних» для влади виборів», – сказав Кличко у коментарі журналістам.

«На жаль, приклад протизаконних дій місцевим представникам влади дають їхні партійні колеги у парламенті, які нахабно і демонстративно відмовляються виконувати пряму вимогу Конституції України щодо персонального голосування», – зауважив політик.

Водночас Кличко констатував, що представники опозиції, у тому числі партійці «УДАРу», відчувають тиск та залякування з боку влади. «Наших активістів переслідують, погрожують позбавити бізнесу, «переконують» не влаштовувати протестні акції та мітинги. Чому? Бо ми є реальними конкурентами для чинної влади, котра робить усе можливе, аби усунути «УДАР» з політичної боротьби», – сказав Кличкою.

Як приклад він навів ситуацію, що сталася у Нікополі на Дніпропетровщині, де активіста «УДАРу» вивезли у лісосмугу, облили фарбою та погрожували фізичною розправою. Згодом з’ясувалося, що серед кривдників були представники партії влади.

«Змінити цю ситуацію можна лише шляхом усунення корупційної та непрофесійної влади та змінивши саму систему, яка дозволяє чиновникам творити беззаконня в країні», – вважає Кличко. Він наголосив, що саме для цього партія «УДАР» йде на парламентські вибори і зауважив, що у наступній ВР готова до роботи як у складі демократичної більшості, так і опозиційної меншості.

«Може так скластися, що в парламенті ми будемо у меншості. Але ми знаємо, як це – бо у Київраді наша фракція давно працює в умовах опозиційності до чинної влади і своїми діями вже продемонструвала киянам, для чого прийшли в політику. Нас неможливо купити, неможливо підмовити, ми принципові у всіх питаннях, що стосуються захисту інтересів громади», – сказав лідер «УДАРу».

Політик також заперечив чутки про те, що в «УДАРі» можуть з’явитися люди з сумнівним політичним минулим.

«Дійсно, росте рейтинг нашої партії, і багато людей шукають можливості стати членами нашої команди. Проте ми принципово підходимо до цього питання, ретельно підбираємо команду. Ми ніколи не продавали і не продаватимемо жодних місць. Бо ми йдемо в парламент не за посадами, грошима чи преференціями. Ми йдемо боротися. Люди, які отримують партійний квиток «УДАРу», мають усвідомити, що отримують квиток на війну. Проти корупції, беззаконня та свавілля влади», - сказав Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.