Передвиборча гонка. Київ. 13:0 на користь влади?!

l r ch

 
Згідно із публічною заявою президента України Віктора Януковича, опублікованою в газеті «Дзеркало тижня», всі учасники передвиборчих перегонів, і партії, і кандидати у мажоритарних округах перебувають у рівних умовах. А «порушення, які відбуваються іноді, це чинник, який називається людський чинник, емоції». Але, традиційно, офіційна версія подій, що відбувається в Україні на передодні парламентських виборів – 2012, кардинально відрізняється від реальної ситуації.


Згідно із заявою політичного експерта Євгена Магди, розміщеною на Інтернет-ресурсі УНІАН, остання інформація про узгодження кандидатів від ВО «Батьківщина» та партії «УДАР» по мажоритарних округах різко знизила перспективу прозорих та незаангажованих виборів та поставила під удар мажоритарників, яких, як розмінну монету, намагаються використати лідери обох партій. Й це відбувається на тлів «абсолютного самозабезпечення та самореалізації» висуванців по мажоритарних округах від об’єднаної опозиції. Щоправда, після вчорашнього виступу Віталія Кличка у Савіка Шустера можна з високою вірогідністю говорити, що задум Кличка і його соратників реалізувати не вдасться.

Зважаючи на вищезазначені узгодження, спробуємо проаналізувати, яка політична сила реально має шанс та чиї мажоритарники в результаті підуть в Раду від опозиції. Але, все послідовно.

Ще на початку виборчої кампанії в Києві, який представлений13 виборчими округами, партія влади фактично (офіційно чи не офіційно?) домовилась з опозиційними політичними силами про розподіл виборчих пріоритетів, в пропорції 6:7. Тобто, згідно із попередньою соціологією, зробленою незалежними експертами, працюючими на ПР, столичні виборці в семи округах мали б проголосувати за опозиційні політичні сили ( незаангажовані експерти прогнозували більш обнадійливий результат для опозиції, а саме - перемогу в 10 з 13 київських округів), а в решті шести округів перемога мала б дістатись регіоналам та замаскованим регіоналам.

Згідно із прогнозами регіональних експертів, кандидати від ПР, які мають перемогти в Києві:

Лівий берег

213 виборчий округ, Троєщина, Валерій Борисов

214 виборчий округ, Дніпровський район – Олесь Довгий

215 виборчий округ , Деснянський, Дніпровський район – Галина Герега

Правий берег

211 виборчий округ, Голосіївський район –  Ігор Лисов

222 виборчій округ, Солом’янський район –  Максим Луцький

223 виборчій округ, Шевченківський район – Віктор Пилипишин

Залишається під питанням перемога Валерія Миронова, представленому регіоналами в 220 виборчому окрузі, Подільський район.

Перемогу в решті київських округів влада планувала розподілити поміж кандидатами від «УДАРУ» та «Нашої України». За інформацією довірених джерел, керівництво партії «УДАР» та лідери ПР домовилися про підтримку кандидатів від «УДАРу» у мажоритарних округах та вирішили тактично злити безперечних переможців від ВО «Батьківщина» на користь кандидатів від «УДАРу». В свою чергу, ударівці провели переговори з лідерами ВО «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, Олександром Турчиновим та Миколою Мартиненком, які також нібито підтримали ідею злиття, що викликає сумнів після вчорашнього «гострого» щодо опозиції виступу Кличка у Шустера. Керівництво «Батьківщини» вирішило зняти своїх мажоритарних кандидатів на користь опонентів від «УДАРу» та повідомити про це рішення однопартійців на з’їзді ВО «Батьківшина», який відбудеться чи то в середу 10 жовтня (http://www.unian.ua/news/528596-obednana-opozitsiya-skliche-ekstreniy-zjizd.html), чи то в суботу 14.

До речі, ще в лютому 2012 року лідер політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, впродовж ефіру на каналі ТВІ, публічно заявив про свої наміри співпрацювати з Партією регіонів на користь блага України: «Партія «УДАР» Віталія Кличка готова співпрацювати з Партією регіонів заради добробуту України», - повідомив лідер політичної сили після Х з’їзду партії (http://tv.tvi.ua/events/udar-hotovyy-spivpratsjuvaty-z-partijeju-rehioniv.html). Крім того, всім відомий факт співпраці «Нашої України» з регіоналами (http://www.pravda.com.ua/inozmi/svoboda/2012/07/13/6968767/).

З метою «демократизації» результатів виборів, влада обіцяла узгодити список наближених до регіоналів кандидатів від опозиції, а решту непокірних кандидатів від ВО «Батьківщина» сподівається змусити поступитись своїми позиціями на користь «УДАРу». Й це відбувається навіть на тлі безперечної перемоги кандидатів від об’єднаної опозиції по відношенню до ударівців.

Шанс перемогти на виборах мають наближені до влади кандидати:

219 виборчий округ, Святошинський район – бютівець Володимир Бондаренко – 219 округ, Святошинський район. Бондаренко близький до УДАРу, ПРП та безпосередньо Віталія Кличко.

220 виборчий округ, Подільський район - бютівець Олександр Черноволенко. Чорноволенко є чоловіком Людмили Закревської, депутата Київради від «УДАРу».

212 виборчий округ, Дарниця та Позняки – політична тушка, екс-нунсовець Кирило Куліков, який сьогодні висувається від «УДАРу» та якого місцеві бабусі охрестили на прізвисько «тушка-кірюшка» (http://tema.in.ua/article/7439.html). До речі, в окрузі виборча комісія вже створена та заточена саме під Кулікова. За згодою сторін, керівництва «УДАРу» та «Батьківщини» проведуть праймеріз та кандидат від ВО «Батьківщина» бютівець Віталій Ярема нібито зніметься на користь Кулікова.

216 виборчий округ, Дарницький район – діючий депутат Київради, екс-бютівець, «політична тушка» Олексій Давиденко, який сьогодні висувається від «УДАРу». Давиденко навчався в одному класі із донькою Медведчука та дуже наближений до його родини.

217 виборчий округ, Оболонський район – неідейного Бригинця, який за 6 років так й не став членом партії БЮТ, більше людину Тимошенко, ніж Турчинова та Яценюка, планують злити на користь соратника Мартиненка і Ковальчука, «ветерана політичного дерибану», колишньої довіреної особи Віктора Ющенко, екс -заступника голови Голосіївської РДА Юрія Крикунова, який висувається від «УДАру».

221 виборчий округ, Печерський район – проти висуванця від «Фронту змін» Леоніда Ємця, сина загиблого депутата Олександра Ємця виступає та має прогнозовану перемогу Ярослав Діденко – новоспечений ударівець, пов'язаний з Михайлом Бродським.

218 виборчий округ, Оболонський та Святошинський район - влада намагається віддати перемогу Олександру Третьякову. За для цього ПР, «УДАР» та ВО «Батьківщина» «впроваджують» консолідовану травлю, направлену проти правозахисника, журналіста, члена фракції Блоку «Наша Україна — Народна самооборона» , народного депутата України Володимира Ар’єва.

Відчуваючи зраду керівництва ВО «Батьківщина», майже кожен з мажоритарних кандидатів створив свій власний передвиборчий штаб, який все більше конфліктує із штабом, створеним для них ВО «Батьківщина». Тож 12 з 13 опозиційних кандидатів в депутати, крім Олександра Бригинця, мають свої власні штаби, які сьогодні намагаються подолати тиск керівників об’єднаної опозиції.

На тлі останніх підпільних ігор існує серйозна небезпека повного злиття опозицією своїх власних мажоритарних кандидатів, серед яких лише Олександр Черноволенко, за результатами соціологічних досліджень, не випереджає свого опонента – відверто провладного кандидата від влади Валерія Миронова.

Що стосується кандидатів від політичної партія «Свобода», по Києву картина виглядає наступним чином:

215 виборчий округ, Деснянський район – квоту від ВО «Батьківщина» отримав член політради ВО "Свобода" Андрій Ільєнко, який набагато випереджає провладну багатійку, члена команди Черновецького Галину Герегу.

223 виборчий округ, Шевченківський район – свободівець Юрій Левченко має всі шанси перемогти провладного кандидата Віктора Пилипишина.

Не зважаючи на всі потуги та сподівання регіоналів, в дійсності провладні кандидати, навіть в запланованих для здачі на їхню користь округах, суттєво відстають від своїх незаангажованих опозиційних опонентів.

Олесю Довгому наступає на п’яти експерт з питаннях місцевого самоврядування та адміністративної реформи бютівець Юрій Ганущак.

Валерія Борисова на Троєщині впевнено випереджає бютівець, письменник Володимир Яворівський.

Але, підкреслюю, не зважаючи на суттєву електоральну підтримку кандидатів від Об’єднаної опозиції та «Свободи», маніпуляції ПР, «УДАРу» та деяких прихованих прихильників влади в керівництві опозиції можуть призвести до тотальної поразки Об’єднаної опозиції та принципової перемоги провладних кандидатів в Києві.

Маючи такий необнадійливий результат в столиці України, важливо прогнозувати результати демократичних виборів в регіонах країни, адже вибори в столиці мають пройти більш відкрито та за участі максимальної кількості спостерігачів. Вкрай необхідно зупинити процес засмоктування всіх і вся у всепоглинаючу та смердючу багнюку, продуковану регіоналами…

Олег ТАРАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.