Томенко зацікавився – на чиї гроші проводиться у Києві «референдум імені Попова»

refer popova

 

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина», Микола Томенко заявив, що необхідно з’ясувати, хто вкладає десятки мільйонів гривень в кампанію так званого народного київського референдуму.


Про це Віце-спікер сказав сьогодні під час брифінгу у парламенті, повідомляє byut.com.ua.

Микола Томенко констатував, що в Києві здійснюється потужна рекламна кампанія, яка проводиться невідомо на які гроші і називається «Перший референдум киян».

На думку політика, складається враження, що влада придумала «Перший референдум киян» для того, щоб показати, що «Олександр Попов – це не друг Л.Черновецького і його команди, а вся молода команда, яка погоджена Партією регіонів і йде у Верховну Раду від міста Києва, – це не ті корупціонери, про яких заявляв О.Попов, а ті чиновники, які працюють разом з ним, – це не колишня команда Л.Черновецького».

Микола Томенко пояснив, що саме таке враження складається після перегляду брошури, надрукованої мільйонним накладом для інформування киян в необхідності та важливості проведення референдуму від О.Попова.

«Очевидно, цей документ (брошура) писався без Олександра Попова, оскільки в ньому йдеться про злочинну попередню владу, яка все розкрала, натомість він, як відомо, з нею сьогодні спокійно співпрацює», - додав Микола Томенко.

Віце-спікер також зазначив, що проект «Першого референдуму киян» - це масштабний проект, який коштує кілька десятків мільйонів гривень, і виникає логічне запитання: хто платить за всі ці сітілайти, поліграфічну продукцію, рекламу на телебаченні та радіо, численні матеріали у друкованих ЗМІ, а також за роботу агітаторів, молоді, яка збирає підписи тощо.

«Цілком логічне питання: хто заплатив кілька десятків мільйонів гривень за те, щоби провести референдум імені Олександра Попова, якщо сама влада на чолі із очільником КМДА постійно підкреслює, що вона не причетна», - зазначив Томенко.

Щодо змісту запитань, які виносяться на референдум, то, за словами Миколи Томенка, більшість з них можна вирішити без проведення такого фінансово затратного дійства.

«Я тут не аналізую детально зміст запитань. Вони виглядають смішно, бо люди прекрасно розуміють, що вкласти кілька десятків мільйонів гривень, щоби запитати: чи хочете ви, щоб у вас були більші пенсії, а у вчителів – більші зарплати – це знущання. Краще зараз створіть нормальні умови для життя, а не на референдум виносьте такі питання», - наголосив Томенко.

«Ще одне питання – пропозиція затвердити проект генплану міста, якого ніхто не бачив і до участі в обговоренні якого фактично не запросили ні представників громади, ні фахівців, теж виглядає неадекватно», - відмітив Микола Томенко.

«Так само, як і прагнення створити муніципальну міліцію, яке за сьогоднішніх умов є в принципі не реальним фінансово», - зауважив Віце-спікер.

«Це зневага для Києва, дискредитація самої ідеї референдуму і використання адмінресурсу для підготовки до виборів», - підсумував Віце-спікер.

«Для нас як для опозиції надзвичайно важливо, щоб державні службовці у місті Києві виконували свої зобов’язання, а не займалися отаким «лохотроном», - додав він.

Микола Томенко також зауважив, що опозиція стурбована тим, що досі Верховна Рада не розглядає питання дати виборів Київського міського голови.

«Ми будемо вимагати, щоби Верховна Рада визначила дату проведення виборів, щоби кияни могли обрати нарешті міського голову, а не читати в проплачених матеріалах, що у них мер уже є, тільки його чомусь призначив президент», - додав він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.