В «УДАРі» заявляють, що спроба звільнити Магеру і Шелудько - це відвертий тиск на незалежних членів ЦВК

cvk

 
«Поширення інформації про можливе усунення з посад членів ЦВК Магери та Шелудька — це спроба тиску на фахівців з професійною репутацією, які довели свою принциповість та незаангажованість, а також завжди мали незалежний погляд на виборчий процес , - наголошується в заяві «УДАРу». - Вочевидь, для влади перебування принципових людей в складі ЦВК під час кампанії і підрахунку голосів — це неабияка проблема». Також автори документу звертають увагу на те, що ЦВК - колегіальний орган і рішення приймаються більшістю, а тому щонайменше дивним є визнання протиправнимb дій окремих членів Центрвиборчкому.


Очевидно, що майбутнє волевиявлення не віщує для партії влади нічого хорошого, підтримка і рейтинги падають. Для утримання влади її представники сподіваються лише на адмінресурс та «правильний» підрахунок. В такій ситуації важливо, щоб у складі ЦВК не було «зайвих» очей та вух, - переконані в «УДАРі».

Нападки на Андрія Магеру з боку партії влади теж не є дивними — йому досі не можуть пробачити принципову позицію у 2005 році, відмову брати участь у відвертих фальсифікаціях під час тодішніх президентських виборів.

«Будь-які зміни в персональному складі ЦВК в розпал виборчої кампанії буде розцінено як спробу впливу на роботу цього незалежного інституту, а також дасть підстави заявляти про тиск на усіх учасників виборчого процесу — аж до членів дільничних комісій. Адже всі учасники процесу відчуватимуть психологічний пресинг, спостерігаючи, як відверто та нахабно намагаються прибрати неугодних членів ЦВК.

Отже, Центральна виборча комісія повинна працювати без кадрових змін протягом усієї кампанії», - наголошують в «УДАРі».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.