ЦВК зобов’язана включити Тимошенко і Луценка до виборчих бюлетенів

r knyazevich

 
Центральна виборча комісія ухвалила постанову, згідно якої у додатку до виборчого бюлетеня навпроти назви партії мають стояти прізвища першої п’ятірки виборчого списку. Про це поінформував народний депутат, представник партії «Батьківщина» у ЦВК Руслан Князевич, повідомляє byut.com.ua.


Проте, за його словами, ЦВК відмовилася включити прізвища Тимошенко і Луценка, тому навпроти графи «ВО «Батьківщина» на даний момент лише три прізвища.

«Насправді, ЦВК зобов’язана відтворити п’ятірку прізвищ, незважаючи на те, що було відмовлено у реєстрації Юлії Тимошенко та Юрію Луценку», - наголосив Князевич.

Він також додав, що член ЦВК Жанна Усенко-Чорна пропонувала у графі партії вписати першу п’ятірку списку «ВО «Батьківщина», а саме: Тимошенко, Яценюка, Гриценка, Турчинова і Луценка.

Руслан Князевич також наголосив, що Центральна виборча комісія не має права приймати рішення про виключення зі списків.

«Це дозволено лише тоді, коли людина померла, або особа може сама відмовитися балотуватися від цієї політичної сили. Жодної цієї умови не було дотримано», - наголосив він.

«Сьогодні ми є свідками того, що, щоб забезпечити політичну волю і не допустити появу прізвищ Тимошенко і Луценка, ЦВК грубо порушила закон про вибори, Конституцію України, закон про ЦВК», - сказав представник «ВО «Батьківщини».

«Мені здається, що є всі підстави звернутися зі скаргою до суду», - наголосив Руслан Князевич.

Натомість заступник голови ЦВК Андрій Мегера переконаний, що перша п’ятірка ВО «Батьківщини» буде повною і прізвища Юлії Тимошенко та Юрія Луценка будуть включені.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.