У Запоріжжі кандидат від Партії регіонів роздає подарунки першокласникам

bandurov

 
На одномандатному виборчому окрузі №79 (місто Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони, частина Оріхівського району, центр округу - місто Василівка) у День знань першокласники отримали в школі подарунки від кандидата в народні депутати від Партії регіонів, заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимира Бандурова. Дітям роздавали подарункові набори, до яких входили лінійка для росту, розклад та пакети з написом: «Владимир Бандуров. Слово-дело-результат».


У прес-службі Бандурова не вважають такі подарунки протизаконними. ОПОРА отримала таку відповідь:

«Відповідно до ч.1 ст. 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України» право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося вісімнадцять років. Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями.

Частиною 13 статі 74 вище значеного Закону забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати — на 3.09.2012 33 гривні), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

Виходячи з цього, учні загально освітніх середніх шкіл не є виборцями в розумінні ч.1 ст. 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Також, всі товари, які надавалися учням шкіл, були агітаційними, відповідно до вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України», і містили візуальні зображення прізвища кандидата та його символіки.

Крім цього, вартість товарів не перевищувала встановлені Законом України «Про вибори народних депутатів України» обмеження (33 гривні).

Тому всі дії кандидата повністю відповідають вимогам Закону України «Про вибори народних депутатів України».

З повагою,

Пресс-служба

Кандидата у народні депутати України

Володимира Володимировича Бандурова».

Проте пункт 13 статті 74 цього ж Закону свідчить про інше: «забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей». На подарунках, які роздавалися дітям, нема логотипу партії (а саме про це йдеться в законі), а є прізвище і гасло кандидата Володимира Бандурова, повідомляє прес-служба ГМ ОПОРА.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.