Відео нападу на журналістів «Схем», зняте камерами спостереження СБУ


Відео нападу на журналістів «Схем», зняте камерами спостереження СБУ

Відео нападу на журналiстiв із камер спостереження Служби безпеки України, на якому є безпосередній момент затримання знiмальної групи програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», стало доступним завдяки судові над одним iз спiвробiтникiв СБУ 29 грудня.

СБУ намагалася приховати вiдео з епiзодом затримання, яке сталося 2 жовтня пiд час зйомок розслiдування «Секретний автопарк СБУ». Цей момент був вирiзаний із відео, наданого на вимогу голови СБУ Василя Грицака.

29 грудня у Печерському районному суді Києва відбулося судове засідання щодо адміністративної справи про перевищення службових повноважень начальником служби охорони пропускного режиму СБУ Юрієм Бондарєвим, який брав участь в інциденті.

Вiдео нападу було в повному обсязi надане судові, який дозволив оприлюднювати будь-яку iнформацiю з вiдкритого судового процесу.

Крiм адмiнiстративного провадження за пiдозрою у перевищеннi cлужбових повноважень, Вiйськова прокуратура розпочала кримінальне провадження про перешкоджання законній журналістській діяльності представниками Служби безпеки України через напад на знімальну групу «Схем» 2 жовтня біля приміщення управління СБУ в Києві, повідомляє radiosvoboda.org.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.