​Ситуація в АТО: з початку доби зафіксовано 30 обстрілів позицій ЗСУ. Один український захисник загинув, ще п’ять отримали поранення

Ситуація в АТО: з початку доби зафіксовано 30 обстрілів позицій ЗСУ. Один український захисник загинув, ще п’ять отримали поранення



Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 8 травня 2017 року:

Російсько-окупаційні війська не припиняють збройні провокації проти українських військ в районі проведення АТО. З початку доби зафіксовано 30 обстрілів позицій Збройних Сил України.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120-мм та 82-мм ворог бив по опорних пунктах наших військ поруч Верхньоторецького та Кам`янки. Вогнем 120-міліметрових мінометів накривав захисників Невельського, а по оборонцях, Луганського та Верхньоторецького гатив з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По позиціях поблизу Авдіївки противник вів вогонь з мінометів калібру 120-мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах неподалік Зайцевого ворог застосовував гранатомети різних калібрів та стрілецьку зброю.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог накривав позиції поруч Павлополя. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів гатив по опорних пунктах морських піхотинців під Водяним. Міномети калібру 120-мм та 82-мм застосовував по оборонцях Красногорівки, а з гранатометів різних систем бив по захисниках Широкиного, Гнутового та Чермалика. Зі стрілецької зброї противник обстрілював опорні пункти в районі Гранітного. В районі Новотроїцького діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з артилерійських систем калібру 122-мм підрозділи російсько-окупаційних військ гатили по опорних пунктах поблизу Новозванівки. 120-міліметрові міномети та автоматичні гранатомети противник застосував поблизу Кримського, а з мінометів калібру 82-мм бив по опорних пунктах під Троїцьким. З гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по позиціях поруч населеного пункту Жовте.

З початку доби один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще п’ять українських захисників отримали поранення.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.