​Противник 33 рази обстріляв позиції наших військ

Ситуація в районі проведення ООС залишається цілком. За минулу добу противник 33 рази обстріляв позиції наших військ, у тому числі 1 раз із забороненого озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 05.08.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається цілком контрольованою. Російсько-окупаційні війська уникали активних дій, разом з тим, продовжували вести вогонь по наших позиціях уздовж всієї лінії зіткнення. Відмічається застосування противником мінометів калібром 82-мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу, 04 серпня, противник 33 рази обстріляв позиції наших військ, у тому числі 1 раз із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

На Луганському напрямку обстрілів зазнали позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Кримське. Противник продовжує намагання шляхом вогневого впливу витіснити підрозділи Об'єднаних сил зі створеної смуги забезпечення. Ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. Позиції противника виявлені в районі населених пунктів Пришиб та Жолобок. Враховуючи характер ведення вогню, Об'єднані сили вживали адекватних заходів для подавлення вогневих засобів противника. Втрат серед наших захисників не допущено.

Відмічено активізацію противника на Попаснянському напрямку. Чергові вогневі засоби Об'єднаних сил адекватно реагували на вогонь з великокаліберних кулеметів противника. З метою стабілізації ситуації на даному напрямку та забезпечення готовності Об'єднаних сил, вжито заходів щодо проведення дорозвідки позицій противника, уточнено розміщення його вогневих засобів та живої сили. Втрат особового складу не допущено. Підрозділи, що обороняються на Попаснянському напрямку, продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.

На Світлодарськму напрямку окупанти, використовуючи озброєння БМП та гранатомети, двічі відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил біля Новолуганського. Ведення вогню противником зафіксовано з позицій в районі населеного пункту Доломітне. Для забезпечення умов збереження життя та здоров'я військовослужбовців Об'єднаних сил вживалися адекватні заходи реагування на дії російських найманців. Втрат серед особового складу на цьому напрямку не допущено.

Знову було не спокійно минулої доби на Донецькому напрямку. О 19 годині окупанти розпочали обстріл позицій Об'єднаних сил на підступах до Авдіївки. Вогонь відкривався із застосуванням автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Чергові вогневі засоби Об'єднаних сил, зважаючи на інтенсивність ведення вогню противником, наносили ураження по вогневих засобах та позиціях ворога. Під час вогневого зіткнення один військовослужбовець отримав смертельне поранення.

У районі Опитного пізно ввечері окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Обстріл вівся з району населеного пункту Спартак. Обстріл був нетривалий та неприцільний й носив провокативний характер. Втрат не допущено.

Напруженою залишається обстановка навколо населеного пункту Мар’їнка. Окупанти сім разів обстрілювали околиці та передмістя цього населеного пункту. О 10.50 по північно-східній околиці відкрила вогонь снайперська пара противника. Внаслідок ведення вогню було поранено двох поліцейських зі складу Об'єднаних сил, які здійснювали патрулювання в житлових кварталах. Об'єднані сили вживали адекватних заходів, у тому числі й таких, які направлені на боротьбу з снайперами противника. Підвищено заходи безпеки. Активізовані розвідувальні заходи.

На Маріупольському напрямку ворог 11 разів обстрілював українських військовослужбовців поблизу населених пунктів Водяне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське та Широкине. При цьому позиції на околицях Широкиного були обстріляні з 82-мм міномету, а захисників Гнутового - з озброєння бойової машини піхоти.

Втрат серед особового складу та техніки на Маріупольському напрямку не допущено.

Противник продовжує активно вести розвідку наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 4 випадки застосування противником безпілотних літальних апаратів, один з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. Робота усіх БПЛА була припинена застосуванням засобів радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Новозванівки та Широкиного.

Внаслідок ведення бойових дій одного військовослужбовця Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Кримське було поранено.

За даними розвідки, двоє окупантів загинуло, один дістав поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.

Так, працівники поліції Донеччини зі складу Об'єднаних сил у Слов'янську виявили та затримали 35-річного громадянина України, який навесні 2014 року брав участь у злочинній діяльності незаконних збройних формувань. Зокрема затриманий ніс «службу» на блок-постах, проте коли почались активні бойові дії чоловік усвідомив реальну небезпеку і втік додому. Підозрюваному у співпраці з терористами загрожує до 8 років позбавлення волі.

За минулу добу правоохоронцями вилучено з незаконного обігу: 16 патронів калібром 9 мм, 8 патронів калібром 7,62 мм, 36 гр. марихуани.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 18 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 20 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Крім того, вчора прикордонний наряд та працівники Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил на КПВВ «Майорське» в ході перевірки автомобіля виявили та вилучили у громадянина України недійсне посвідчення водія видане у так званій ДНР.

Вчора військовослужбовці Об’єднаних сил, в рамках програми допомоги місцевому населенню Донбасу, від громадських організацій доставили одяг, продукти харчування, дитячі іграшки у селище Миронівське та місто Авдіївку.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.