​За минулу добу ворог здійснив 30 обстрілів позицій наших захисників

Унаслідок обстрілів обірвалося життя військовослужбовця Об’єднаних сил. Ще одного нашого воїна з пораненням доставлено до одного з військових мобільних госпіталів



Щоденне зведення Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил протягом минулої доби та станом на сьогодні, 17 жовтня.

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наші оборонних позицій на лінії зіткнення минулої доби продовжила зростати. Противник активно застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також відкривав вогонь з озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, знову маємо втрати серед наших захисників.

На Луганському напрямку порушень режиму тиші було 7.

Майже половину з них – 3 – ворог влаштував поблизу Луганського, де у другій половині дня обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм і станкового протитанкового гранатомету.

Біля Зайцевого вранці окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм, а також вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і зенітної установки ЗУ-23-2.

У районах Золотого, Новозванівки і Катеринівки лунали ворожі кулемети великого калібру та стрілецька зброя.

23 обстріли відбулося на Донецькому напрямку.

З них 7 зафіксовано біля Водяного. Тут російсько-окупаційні війська застосовували 120-ті міномети, озброєння БМП-1 та БМП-2, гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю.

На підступах до Авдіївки ворог проявляв активність у період з 6.50 до 8.25, тричі обстрілявши наших захисників цього населеного пункту з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів.

По 2 обстріли окупанти здійснили в районі населених пунктів: Піски – з мінометів калібру 120 та 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; Лебединське – зі 120-х та 82-мм мінометів, а також станкових і ручних протитанкових гранатометів; Мар’їнка – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; Чермалик – з кулеметів великого калібру; Талаківка – зі стрілецької зброї.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новомихайлівки противник близько опівдня 20 хвилин обстрілював з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

По позиціях наших військ неподалік Тарамчука з о пів на дев’яту вечора так само 20 хвилин ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, у цей же час обстріл такої ж тривалості з ручних протитанкових гранатометів було зафіксовано біля Пищевика.

Таким чином, загалом за минулу добу ворог здійснив 30 обстрілів, випустивши по наших позиціях 41 міну 120-го та 47 мін 82-го калібрів.

З глибоким сумом змушений повідомити, що внаслідок одного з цих обстрілів обірвалося життя військовослужбовця Об’єднаних сил.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам загиблого Героя.

Вічна пам'ять!

Ще одного нашого воїна з пораненням доставлено до одного з військових мобільних госпіталів для надання необхідної допомоги.

Від початку поточної доби до 12.30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі.

На Луганському напрямку після 10-ї години ранку окупанти випустили по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил 8 мін 82-го калібру – неподалік Новозванівки, та 8 мін калібру 120 мм – біля Золотого.

На Донецькому напрямку з 8.10 до 8.30 противник зі станкових і ручних протитанкових гранатометів обстрілював наші позиції поблизу Павлополя.

За наявною інформацією, втрат внаслідок обстрілів немає. Але один наш воїн зазнав поранення внаслідок підриву на замаскованому невідомому вибуховому пристрої під час проведення інженерної розвідки. Військовослужбовця евакуйовано до медичного закладу.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на обладнаних на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях полігонах під керівництвом інструкторів з підрозділів спеціального призначення ЗС РФ проводиться інтенсивна бойова підготовка розвідувальних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф.

Зокрема, передбачено проведення змагань розвідників. Характерно, що з метою нав’язування особовому складу хибних традицій і посилення антиукраїнських настроїв, церемонію нагородження переможців цих змагань заплановано провести 5 листопада – під час урочистих заходів з нагоди чергової річниці заснування радянської розвідки.

Заслуговує на увагу, що командири передових підрозділів російсько-окупаційних військ продовжують практику безконтрольного направлення у т.зв. «сіру зону» диверсійно-розвідувальних груп, сформованих з числа прибулих у ході останньої ротації найманців, для мінування місцевості та обстрілів позицій Об’єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.