​Учора ворог здійснив 22 прицільні обстріли позицій Українських героїв

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу збройну активність. Унаслідок ворожих обстрілів втрат серед наших захисників України протягом минулої доби немає



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула, 23 жовтня, на лінії бойового зіткнення спостерігалася подальша збройна активність російсько-окупаційних військ. Ворог здійснив 22 прицільні обстріли позицій Українських героїв. В тому числі, збройні формування РФ та її найманці продовжують свідомо ігнорувати Мінські угоди та ведуть вогонь з артилерії та мінометів.

2. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська здійснили 10 збройних провокацій.

Зокрема, 4 рази під ворожим вогнем перебували наші мужні воїни в районі Луганського. З напрямків від н.п. Лозове, Нижнє Лозове та Калинівка, окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Наші герої адекватно придушували ворожу збройну активність застосовуючи чергові піхотні засоби.

Під мінометними ворожими обстрілами вчора двічі перебували наші захисники Новолуганського. Ввечері та вночі окупанти випустили від Доломітного загалом 8 мін калібру 82 мм, та вели щільний вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Також стрілецьке озброєння та гранатомети противник застосовував вчора в районах н.п. Зайцеве, Кримське, Золоте-4 та Новгородське.

У разі загрози життю та здоров’ю особового складу, підрозділи Об’єднаних сил адекватно примушували ворога до подальшого дотримання режиму тиші.

3. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил ворог здійснив 12 прицільних обстрілів.

Минулу добу російсько-окупаційні війська розпочали артилерійським обстрілом. З опівночі, протягом 40 хвилин, ворог здійснив 11 пострілів з артилерії калібру 122 мм по позиціях наших героїв-захисників в районі Водяного.

Окрім цього, окупанти вели непоодинокі обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння поблизу н.п. Пищевик, Павлопіль, Піски, Старогнатівка, Тарамчук, Лебединське та Водяне.

4. Підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу збройну активність, неухильно дотримуючись Мінських угод.

Унаслідок ворожих обстрілів втрат серед наших захисників України протягом минулої доби немає.

5. Від початку поточної доби, 24 жовтня, російсько-окупаційні війська тричі здійснили збройні провокації.

Уночі ворог двічі вів вогонь по оборонцям Мар’їнки, застосовуючи від мікрорайону Трудівські окупованого Донецька ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Після 05.30 ранку окупанти здійснили обстріл захисників Талаківки. Від н.п. Пікузи противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Захисники України щоразу вели адекватні оборонні дії придушуючи ворожу активність зі стрілецького озброєння.

За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат серед наших героїв внаслідок ворожого вогню немає.

6. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях розпочали черговий етап кампанії паспортизації населення. Для створення електронної бази даних уточнюється облік місцевих жителів, які не здали паспорти громадян України в обмін на реєстраційні документи квазіутворень. При цьому, пенсіонерам вже надсилаються погрози про припинення виплат пенсій з 31 березня 2020 року у разі відсутності документу про вилучення українського паспорту.

Крім того, російським окупаційним командуванням узагальнюється інформація про військовослужбовців 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) ак зс рф, яким з різних причин відмовлено в отриманні паспорту громадянина росії для звільнення їх з військової служби до кінця ц.р.

7. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних дій з боку російсько-окупаційних військ в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.