​Минулої доби російські окупанти активно застосовували артилерію

Унаслідок ворожих обстрілів учора жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув. Одного українського захисника було евакуйовано з бойової позиції з пораненням



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Учорашня доба в районі проведення операції Об’єднаних сил позначилася подальшим недотриманням російсько-окупаційними військами режиму тиші. Попри те, що загальна кількість обстрілів з боку противника була порівняно невеликою, ворог активно застосовував артилерію, використання такої заборонене Мінськими домовленостями.

Як свідчать дані штабу операції, за минулу добу окупанти випустили в бік оборонних укріплень Об’єднаних сил 32 снаряди зі ствольної артилерії 122 калібру, 26 мінометних боєприпасів 120-го, а також 18 мін 82-го калібру. Поряд з цим, як і раніше, російсько-окупаційні війська вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, включно зі снайперською.

Місцями найбільшої активізації противника вчора були н.п. Кам’янка, Авдіївка, Майорськ, Гнутове, Сизе, Кримське, Верхньоторецьке та Старогнатівка.

Всього за добу окупанти здійснили одинадцять обстрілів. Ворожа збройна активність розподілилася наступним чином:

на луганському напрямку задокументовано три факти порушення режиму тиші з боку противника. Усі обстріли були прицільними, і велися із застосуванням артилерії. В епіцентрі бойових дії перебували українські воїни, які обороняють Майорськ, Сизе та с. Кримське. Там російсько-окупаційні війська, навісним вогнем з мінометних систем 120-го та 82-го калібрів намагалися завдати втрат нашим захисникам. Обстріли велися з напрямку окупованих противником н.п. Сокільники, Хрящівка та Шахт 6 і 7.

У відповідь військовослужбовці Збройних Сил України застосували штатну піхотну зброю, не даючи ворогу перегрупуватися і розгорнути більш активні бойові дії.

Більшість вогневих провокацій за добу, а саме вісім, противник вчинив на донецькому напрямку. Найгарячіше було біля Кам’янки, де російсько-окупаційні війська здійснили два вогневі нальоти із застосування артилерії калібру 122 мм. Щоразу вогонь вівся з інших напрямків, зокрема зі сторони Ясинівки та Крутої Балки.

Застосування противником мінометів було зафіксовано на підступах до Авдіївки та неподалік с. Гнутове. Позиції українських військ в районі останнього потрапляли під ворожий вогонь двічі. Ворог дотримувався тактики короткочасних мінометних обстрілів, з витратою по кілька мін, після чого припиняв вогонь.

В інших районах нашої оборони, зокрема поблизу н.п. Верхньоторецьке та Старогнатівка окупанти стріляли переважно з гранатометів та стрілецького озброєння. Військовослужбовці Збройних Сил України були на сторожі, і миттєво реагували на спроби противника дестабілізувати ситуацію. Влучним вогнем зі штатної піхотної зброї військовослужбовці Збройних Сил України примушували противника припиняти обстріли.

Унаслідок ворожих обстрілів за минулу добу жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув. Одного українського захисника було евакуйовано з бойової позиції з пораненням, та надано невідкладну медичну допомогу.

Як інформує штаб операції, влучним вогнем у відповідь з боку українських військ чотирьох окупантів було ліквідовано. Щонайменше семеро бойовиків зі складу російсько-окупаційних військ дістали поранення різних ступенів важкості.

Від початку поточної доби, станом на 12.00 в районі проведення операції Об’єднаних сил задокументовано три випадки відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Так, сьогодні, о пів на сьому ранку, противник обстріляв з мінометів 82-го калібру позиції наших військ в районі Авдіївки. Цей вогневий наліт окупанти здійснили зі сторони с. Каштанове, з витратою двадцять мін, додатково ведучи вогонь з гранатометів РПГ та стрілецької зброї. У відповідь захисники Авдіївки відкрили прицільний вогонь з чергових вогневих засобів. Це змусило противника відмовитися від подальших обстрілів.

Далі, о 06.50 противник знову обстріляв з артилерії опорні пункти Об’єднаних сил біля Кам’янки. Цього разу там впало п’ять снарядів 122-го калібру, випущених противником з напрямку с. Василівка.

Також о дев’ятій ранку окупанти відкрили мінометний вогонь на підступах до с. Оріхове. Там ворог випустив дванадцять мін 120-го калібру, десять разів вистрілив зі станкового протитанкового гранатомету та вів вогонь з кулеметів. Наші оборонці зреагували миттєво та застосували по противнику чергові піхотні засоби, після чого ворожа стрілянина стихла.

Станом на зараз ситуація стабільна і контрольована Українськими військами. Наші оборонці перебувають у постійній бойовій готовності до миттєвого реагування на будь-які провокаційні дії окупантів на лінії зіткнення.

Бойових втрат у лавах Збройних Сил України від початку цієї доби не обліковано, втрати противника уточнюються.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.