​Учора ворог 7 разів свідомо порушив режим тиші

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії рф зафіксовано найбільшу кількість збройних провокацій



Зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об'єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на Сході України, зафіксовано найбільшу кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ проти захисників України.

Ворог 7 разів свідомо порушував режим тиші, з метою традиційно галасливо через підконтрольні їм «засоби масової дезінформації» звинуватити підрозділи Об’єднаних сил у порушенні умов припинення вогню. За наявною інформацією, збройні формування рф вели неприцільні вогневі провокації, які не несли загрози життю та здоров’ю наших захисників. Тому наші воїни на провокації не піддавалися та вогонь у відповідь не вели.

Бойових втрат серед наших воїнів немає.

Так, ворог вів провокації із застосуванням АГС: по одному пострілу поблизу н.п. Попасна та Гнутове, також по одному пострілу з підствольних гранатометів (ГП-25) — в районах н.п. Шуми та Водяне. Зі стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели провокації поблизу н.п. Новоолександрівка, Оріхове та Водяне, випустивши по декілька черг.

Крім того, як вже повідомив Штаб ООС, учора нашими воїнами зафіксовано проведення ворогом інженерних робіт поблизу тимчасово окупованого ним н.п. Пікузи, що є порушенням домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

2. Від початку поточної доби, 9 серпня, станом на 12.00, порушень режиму тиші з боку збройних формувань рф не зафіксовано.

3. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають у постійній готовності до невідкладного адекватного реагування у випадках явної збройної агресії противника: виникнення загрози життю та здоров’ю наших воїнів або місцевому населенню під час обстрілу з боку збройних формувань рф, або загрози захоплення противником території. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.