​Учора збройні формування рф тричі порушили умови режиму припинення вогню

На жаль, минулої доби троє наших захисників дістали поранень через розставлені ворогом розтяжки і невідомі вибухові пристрої



Зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Ситуація в зоні проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

15 вересня збройні формування російської федерації тричі порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Так, у вечірню пору доби противник здійснив неприцільний обстріл із підствольного гранатомета поблизу Причепилівки. Дана провокація не несла загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Крім того, неподалік тимчасово окупованого населеного пункту Калинове ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів біля Попасної, а у районі Водяного був виявлений ворожий БПЛА, що перетнув лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено.

На превеликий жаль, учора, під час проведення інженерних робіт поблизу Водяного, поранення середнього ступеня важкості отримав один український захисник, що підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Також у районі Шумів внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, імовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців.

Усіх військових було доставлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я поранених стабільний і задовільний.

Від початку поточної доби, станом на 12 годину, противник один раз порушив режим припинення вогню.

Одразу після опівночі російські окупаційні війська здійснили неприцільний обстріл із підствольного гранатомета неподалік Катеринівки, що на Луганському напрямку.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних Сил немає.

Проте, за повідомленням штабу операції, унаслідок необережного поводження з гранатою в районі Новотошківського загинув один військовослужбовець. Обставини з’ясовуються. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗС України.

Міністерство оборони України сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого!

Підрозділи, залучені до проведення операції, продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.