​Учора російські окупанти сім разів обстріляли позиції наших військ

Минулої доби внаслідок обстрілів отримав поранення один український воїн. Військовослужбовця оперативно доставили до медичного закладу



Зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Учора, 25 січня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано сім випадків порушення режиму припинення вогню.

На Луганському напрямку, неподалік Південного, збройні формування російської федерації двічі відкривали вогонь з широкого спектру озброєння, включаючи міномети 120-го калібру, протитанковий ракетний комплекс, станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Крім того, у районі населеного пункту Хутір Вільний російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях українських захисників з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів отримав поранення один український воїн. Військовослужбовця оперативно доставили до медичного закладу, де йому надається необхідна допомога лікарів.

На Донецькому напрямку, поблизу Тарамчука, противник двічі відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, неподалік Водяного та Павлополя використовував проти наших захисників стрілецьку зброю, а в районі Водяного — ще й підствольний гранатомет.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, на Донецькому напрямку зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Неподалік Авдіївки ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберного кулемету, а в районі Мар’їнки діяв ворожий снайпер. У результаті снайперських пострілів противника було пошкоджено камеру спостереження.

Бойових втрат серед наших підрозділів немає. Українські воїни надали адекватну відповідь на обстріли противника.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ зосереджує зусилля на підвищенні боєздатності артилерійських підрозділів. Тривають тренування (заняття) зі стрільби та управління вогнем у артилерійських і мінометних батареях з’єднань і частин противника. Для проведення контрольних занять з бойовою стрільбою на полігони тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях виведені окремі підрозділи гаубичних, гарматних і реактивних артилерійських дивізіонів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Для підвищення боєздатності артилерії оперативного угруповання російських окупаційних військ з території рф через неконтрольовані Україною ділянки кордону у січні ц.р. завезено автоматизовані звукометричні комплекси артилерійської розвідки.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.