​Першого березня російські окупанти сім разів гатили по позиціях наших захисників

Учора неподалік Павлополя внаслідок підриву військового автомобіля на вибуховому пристрої один військовий - поранений, ще вісім зазнали травмування



Зведення прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 2 березня.

Першого березня було зафіксовано сім випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Так, на Донецькому напрямку, неподалік населеного пункту Водяне, ворог відкривав прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а у передмісті Павлополя та Красногорівки — ще й зі станкових протитанкових гранатометів.

Окрім того, поблизу Красногорівки противник обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів. А поблизу Невельського російсько-окупаційні війська відкривали вогонь у напрямку наших позицій зі стрілецької зброї. Неподалік населеного пункту Богданівка ворог здійснив прицільний обстріл українських позицій з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів.

Неподалік Павлополя внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України дістав бойове поранення, ще вісім воїнів зазнали бойового травмування. Воїнів оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають допомогу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються.

На Луганському напрямку збройні формування російської федерації двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Луганське.

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Основною метою дій російсько-окупаційних військ залишається провокування Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь, щоб у подальшому звинуватити у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу, начебто через обстріл з боку військових Об’єднаних сил.

За всіма фактами зафіксованих порушень Українською стороною СЦКК вживались заходи реагування в межах координаційного механізму через спеціальну моніторингову місію ОБСЄ. Окрім того, українська сторона СЦКК вкотре зафіксувала порушення вимог з боку збройних формувань російської федерації щодо заборони проведення інженерних робіт в районі лінії зіткнення. Так, поблизу населеного пункту Троїцьке противник продовжує дообладнувати існуючі укріплення в напрямку позицій Збройних Сил України та будує нові.

З метою недопущення ескалації конфлікту, українська сторона СЦКК звернулася до представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням провести моніторинг вказаних районів та закликати представників ОРЛО негайно припинити роботи.

Станом на 12-ту годину поточної доби фактів порушення режиму припинення вогню не зафіксовано. російська федерація продовжує нарощувати бойовий потенціал угруповання військ на тимчасово окупованих територіях та поблизу кордонів України.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях продовжує інтенсивні тренування мінометних та артилерійських розрахунків поблизу лінії зіткнення з їх практичним розгортанням і наведенням на цілі вогневого ураження. Водночас противник вдосконалює інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій з нарощуванням системи мінно-вибухових загороджень.

Крім того, з початку цього року у ході занять з інженерної підготовки у підрозділах з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів під керівництвом інструкторів — кадрових військовослужбовців зс рф відпрацьовуються питання виготовлення та застосування саморобних вибухових пристроїв підвищеної потужності з різними способами приведення їх у дію.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.