​Учора російські війська 12 порушили режим припинення вогню

У результаті ворожих обстрілів один військовий зі складу ОС дістав поранення. Воїну оперативно надали необхідну медичну допомогу



Зведення прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 10 червня та на сьогодні, 11 червня.

Учора, 10 червня, було зафіксовано 12 випадків порушення режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами.

Зокрема, біля Шумів окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм.

Неподалік населеного пункту Новгородське противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі Причепилівки — з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, підствольних гранатометів та стрілецької зброї. А неподалік Водяного, що біля Донецька, — зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля Старогнатівки ворожі війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Луганське окупанти обстрілювали наших захисників зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Окрім того, неподалік Пісків ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

У результаті ворожих обстрілів один військовий зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Воїну оперативно надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого — середньої тяжкості.

На дії російсько-окупаційних військ захисники Збройних Сил України зреагували адекватно.

Від початку поточної доби, 11 червня, станом на 12 годину зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Так, неподалік Водяного, що біля Донецька, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82-мм. А у напрямку Опитного — здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших захисників від початку доби немає.

Про всі порушення окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, застосовуючи встановлений координаційний механізм.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф продовжує нарощувати бойову готовність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Протягом тижня окупанти проводили заходи, спрямовані на забезпечення готовності до посилення з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів за рахунок мобілізації приписного складу та автомобільної техніки з «державних» підприємств квазідержавних утворень.

Водночас противником традиційно поширювалась неправдива та викривлена інформація про дії Збройних Сил України, зокрема чутки про загрозу розгортання бойових дій з боку Об’єднаних сил найближчим часом.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.