​Учора російсько-окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь по позиціях наших захисників

Бойових втрат серед українських захисників не зафіксовано. Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу активність вогнем у відповідь



Зведення Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Учора, 9 серпня, російсько-окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Поблизу населеного пункту Південне, що на Луганському напрямку, противник використовував станковий протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю. Неподалік Широкиного ворог вів вогонь із автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Біля Попасної російські найманці відкривали вогонь з ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

У напрямку Новолуганського противник обстрілював позиції українських військових зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Збройні формування російської федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів і у районі Катеринівки.

Під ворожий обстріл потрапив населений пункт Новотошківське, де ворог двічі обстрілював позиції українських захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку, біля Новомихайлівки, противник відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Бойових втрат серед українських захисників не зафіксовано. Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь.

Про всі факти порушень режиму припинення вогню повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. У районі Водяного, що на Приазов’ї, ворог обстріляв позиції захисників Об’єднаних сил з мінометів 82-го калібру та артилерійських систем 122-го калібру.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф продовжує підтримувати у готовності до застосування з’єднання і частини російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Протягом минулого тижня противник провів командно-штабні навчання першого та другого армійських корпусів. Відпрацьовувалися наступальні дії танкових і мотострілецьких підрозділів за підтримки артилерії.

Водночас, у з’єднаннях і частинах окупантів тривали заходи бойового злагодження артилерійських і мінометних підрозділів з проведенням практичних стрільб.

Крім того, командування збройних формувань російської федерації здійснювало посилений контроль за підготовкою підпорядкованих з’єднань та частин до проведення зборів із резервістами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.