​За минулу добу по всій лінії зіткнення зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню

Унаслідок ворожих бойових дій два військовослужбовці Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення



Зведення про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 11:00 29 вересня 2021 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована українськими військовими.

Збройні формування російської федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Збройних Сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь.

Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, в порівнянні з попередньою добою, не змінилась. Загалом за минулу добу по всій лінії зіткнення зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, з яких 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку населеного пункту КРИМСЬКЕ російсько-окупаційні війська двічі вели прицільний вогонь по позиціях українських захисників, застосувавши ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Поблизу ПАВЛОПОЛЯ незаконні збройні формування відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Російські найманці здійснили близько 6-ти десятків пострілів з автоматичних станкових гранатометів, а також застосували стрілецьку зброю в районі НОВОЛУГАНСЬКОГО.

Двічі під обстріл потрапили наші позиції неподалік КАМ’ЯНКИ. Перший обстріл ворог здійснив зі станкових протитанкових гранатометів, другий — із заборонених мінометів калібру 120 мм.

Крім того, на Приазов’ї зафіксовано застосування двох ворожих безпілотників, за допомогою яких ворог скинув ВОГ-17 в районі населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ШИРОКИНЕ.

Унаслідок ворожих бойових дій два військовослужбовці Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Воїни перебувають у лікувальному закладі, стан їх здоров’я — задовільний.

Протягом поточної доби, 29 вересня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

У районі ЗОЛОТОГО-4 противник вів прицільний вогонь по наших позиціях з ручних протитанкових та підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Збройні формування російської федерації обстріляли позиції українських військових поблизу населеного пункту ПІСКИ, застосувавши ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил за поточну добу немає.

На ворожі обстріли наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, чим змусили противника припинити вогневу активність.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

У районі проведення операції Об’єднаннях сил на Донеччині відбувся конкурс на кращий екіпаж танкоремонтної майстерні ТРМ-80. Участь у змаганнях взяли військові представники оперативно-тактичних угруповань «Північ» та «Схід», а також ремонтники з військових частин безпосереднього підпорядкування командуванню ООС.

Учора, 28 вересня, район проведення операції Об’єднаних сил відвідала Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку Таня Байєр, яка ознайомилась з безпековою ситуацією та роботою контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Крім того, делегація Посольства США в Україні зустрілась з командиром тактичної групи «Маріуполь», який ознайомив їх з безпековою ситуацією в Азовському морі.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Упродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4603 транспортні засоби, 4250 осіб, з них 2 особи на причетність до збройних формувань російської федерації, а також виявили 58 адміністративних правопорушень та розкрили 14 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1310 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1270 осіб.

У порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 66 вибухонебезпечних предметів, а також повністю відновили 7 пошкоджених будинків.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії російської федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.