​Кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ склала 58 випадків

Огляд основних подій у районі проведення Операції об’єднаних сил та обстановки в окремих районах Донецької і Луганської областей з 15 по 21 листопада 2021-го року



Центр оперативного інформування повідомляє: українські воїни налаштовані рішуче, противник отримує гідну відсіч. Оборонні рубежі українських підрозділів залишаються незмінними.

Збройні формування російської федерації продовжують порушувати режим припинення вогню.

Ворог, провокуючи відповідь українських воїнів, практично по всій лінії зіткнення вів турбуючий вогонь. Кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ склала 58 випадків, минулого тижня зафіксовано 57.

Загалом противником здійснено 24 обстріли із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На обстріли противника наші воїни 31 раз відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Окупанти були змушені припинити вогневу активність.

Крім того, противник продовжує використовувати БПЛА.

Ворожі БпЛА тричі перетинали лінію зіткнення з метою збору розвідувальних даних.

На жаль, минулого тижня, один військовослужбовець ЗС України загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну.

П’ятеро захисників дістали поранення, один зазнав бойового травмування. Воїнів оперативно доправили до лікувальних закладів, де їм надається вся необхідна медична допомога.

За інформацією Головного управління розвідки

Міністерство оборони України уважно відстежує ситуацію, яка склалась поблизу державного кордону України з рф та на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької і Луганської областей. Ведеться постійний обмін інформацією з нашими партнерами щодо безпекової ситуації довкола України.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф продовжує нарощувати бойову та мобілізаційну готовність з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ. З 15 листопада на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях окупанти розпочали проведення чергового збору військовозобов’язаних запасу. З призваними на збори організовано проведення занять з бойової підготовки та тренувань з бойової готовності.

Проведення зборів контролюється комісією штабу 8-ї загальновійськової армії південного військового округу зс рф.

Крім того, за наявною інформацією, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян рф для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК.

Крім того, командування зс рф продовжує активну агітацію населення на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для проходження військової служби у складі російських окупаційних військ. Водночас, російське окупаційне командування дозволило оформлення на військову службу за контрактом усіх охочих, у тому числі осіб з кримінальним минулим та алко- і наркозалежних.

Українська сторона СЦКК повідомляє

СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань рф на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Патрулями СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 10 одиниць військової техніки збройних формувань рф, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

Зафіксовані міжнародними спостерігачами порушення з боку збройних формувань рф є очевидним проявом агресивних намірів окупантів, у той час як підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії російської федерації.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.