​Огляд подій у районі проведення операції Об’єднаних сил з 10 по 16 січня 2022 року

Минулого тижня троє бійців ЗС України загинули. Один захисник дістав поранення, ще один - бойове травмування



До вашої уваги Центр оперативного інформування представляє огляд основних подій у районі проведення Операції об’єднаних сил та обстановки в окремих районах Донецької та Луганської областей з 10 по 16 січня 2022-го року.

Українські воїни налаштовані рішуче, противник отримує гідну відсіч.

Збройні формування російської федерації продовжують порушувати режим припинення вогню. Ворог, провокуючи відповідь українських воїнів, практично по всій лінії зіткнення вів турбуючий вогонь.

Кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ склала 11 випадків, минулого тижня зафіксовано 20.

Загалом противник здійснив 4 обстріли із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На обстріли противника наші воїни 4 рази відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Окупанти були змушені припинити вогневу активність.

На жаль, минулого тижня троє військовослужбовців ЗС України загинули. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героїв, які поклали своє життя за Україну.

Один захисник дістав поранення, ще один – бойове травмування. Воїнів оперативно доправили до лікувальних закладів, де їм надається вся необхідна медична допомога.

За інформацією Головного управління розвідки

За інформацією Головного управління розвідки, командування збройних сил російської федерації продовжує посилювати контроль стану справ у з’єднаннях і частинах оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. З минулого тижня комісією 8-ї армії південного військового округу збройних сил російської федерації проводиться масштабна перевірка бойової та мобілізаційної готовності так званих 1-го та 2-го армійських корпусів.

Окремі підрозділи з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ виведені на полігони для занять з тактичної, інженерної та вогневої підготовки, зокрема з проведенням стрільб екіпажами танків і бойових машин, артилерійськими та мінометними розрахунками.

Крім того, комісією перевіряються запаси та умови зберігання озброєння, боєприпасів, військової техніки та матеріальних засобів, завезених із російської федерації для формування частин (підрозділів) мобілізаційного резерву 1-го і 2-го армійських корпусів.

Варто зазначити, що російська окупаційна адміністрація втратила контроль над хімічними препаратами, які завозяться на тимчасово окуповані території України. Хімічне забруднення може призвести до екологічної катастрофи на сході нашої держави. Так, 14 січня в окуповану російськими військами Горлівку на публічне акціонерне товариство «Концерн Стирол» доставлено місткості з аміаком, з яких через порушення герметичності здійснюється витік у повітря отруйних речовин.

Спричинена діями російських окупантів надзвичайна ситуація техногенного характеру може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин та як привід для розширення збройної агресії проти нашої держави.

Українська сторона СЦКК повідомляє

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань російської федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Безпілотний літальний апарат Місії лише за одну добу 15 січня зафіксував 275 одиниць військової техніки збройних формувань російської федерації, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

Серед них: реактивні системи залпового вогню; танки різних модифікацій; самохідні артилерійські установки; зенітно-ракетні комплекси «Стріла-10»; бойові броньовані машини та інше озброєння і техніка.

Водночас, робота Місії на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань російської федерації. Так, вівся вогонь зі стрілецької зброї у напрямку БПЛА СММ малого радіуса дії у районі Василівки.

Зафіксовані порушення з боку окупантів свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення, а також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів.

Підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Оборонні рубежі українських підрозділів залишаються незмінними.

Наші воїни цілком контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.