​Збройні формування рф продовжують порушувати режим припинення вогню

Центр оперативного інформування: огляд подій у районі проведення операції Об’єднаних сил з 17 по 23 січня 2022 року



До вашої уваги огляд основних подій у районі проведення операції Об’єднаних сил та обстановки в окремих районах Донецької й Луганської областей з 17 по 23 січня 2022 року.

Українські воїни налаштовані рішуче, противник отримує гідну відсіч.

Збройні формування російської федерації продовжують порушувати режим припинення вогню.

Ворог, провокуючи відповідь українських воїнів, практично по всій лінії зіткнення вів турбуючий вогонь. Кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ склала 20 випадків, минулого тижня зафіксовано 11.

Загалом противник здійснив 11 обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На обстріли противника наші воїни 9 разів відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Окупанти були змушені припинити вогневу активність.

Крім того, противник продовжує використовувати безпілотні літальні апарати. Ворог 1 раз скидав на позиції українських захисників гранатометний постріл ВОГ-25. Ще 1 раз безпілотний літальний апарат перетинав лінію зіткнення з метою збору розвідувальних даних.

Один захисник дістав поранення, один зазнав бойового травмування. Воїнів оперативно доправили до лікувальних закладів, де їм надається вся необхідна медична допомога.

За інформацією Головного управління розвідки

Командування збройних сил російської федерації продовжує нарощувати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, з початку поточного місяця окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом із території російської федерації до з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го армійських корпусів понад 7 тисяч тонн пального, декілька одиниць танків та самохідних артилерійських установок, інше озброєння та боєприпаси, зокрема для артилерійських систем і мінометів.

Крім того, для комплектування особовим складом підрозділів противника через розгорнуту на території російської федерації мережу вербувальних центрів здійснюється активний набір найманців, які направляються на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях після проходження інтенсивних курсів підготовки в навчальних центрах.

Українська сторона СЦКК повідомляє

Спільний центр з контролю та координації повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань російської федерації на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ лише 20 січня зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 101 одиниці військової техніки збройних формувань російської федерації, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

Серед них танків 25 одиниць, бойових броньованих машин 53 одиниці, самохідних гаубиць 10 одиниць, артилерія невстановленого типу 12 одиниць, а також один міномет.

Робота Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань російської федерації. Упродовж минулого тижня окупанти неодноразово блокували проїзд патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зокрема в районах населених пунктів КОРСУНЬ, ЯСИНУВАТА та БЕЗІМЕННЕ.

Зафіксовані порушення з боку збройних формувань російської федерації свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення, а також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів.

Підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Оборонні рубежі українських підрозділів залишаються незмінними.

Наші воїни цілком контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі й стримування збройної агресії російської федерації.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.