Обережно: спроба дискредитації медіа-профспілки

feyk sayt

 
Невідомі створили фейковий сайт Київської незалежної медіа-профспілки (КНМП) за адресою knmpu.org, який у своєму дизайні та наповненні копіює офіційний сайт Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) nmpu.org.ua.


Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки України, передають «Конфлікти і закони».

Нагадаємо, КНМП є Київською міською організацією НМПУ та не має свого окремого сайту, як і інші організації НМПУ у регіонах. Уся офіційна інформація від НМПУ оприлюднюється виключно через сайт nmpu.org.ua у розділі «Новини профспілки».

Фейковий сайт КНМП зареєстровано на ім'я Юрія Луканова, який є головою НМПУ. Він був здивований, коли побачив себе у даних про власників фейкового сайту. Попри повідомлення про це шахрайство, реєстратор доменних імен nic.ua відмовився вимкнути ресурс та порадив звертатися до суду. Юрій Луканов вважає, що фейковий ресурс може бути використаний в інформаційній війні проти України.

Ще однією спробою дискредитації НМПУ можна вважати маніпулятивні статті у російській газеті «Завтра», які виходять за підписом Андрія Яніцького. Так звуть заступника голови НМПУ, редактора економічного відділу сайту LB.ua. «Я не маю відношення до цих статей, це або мій тезка, або політична технологія з моєї дискредитації», - каже Яніцький.

Головним редактором газети «Завтра» є російський політик та письменник Олександр Проханов, відомий своєю антиукраїнською позицією.

Незалежна медіа-профспілка України пропонує журналістам провести власне розслідування, хто стоїть за сайтом knmpu.org та хто насправді пише у російську газету маніпулятивні статті під виглядом Андрія Яніцького.

Нагадаємо, влітку минулого року невідомі створили сайти «Українська кривда» (kryvda.com) та друковане видання «Українська правда» з метою дискредитації сайту «Українська правда» (pravda.com.ua).

Нещодавно також стало відомо про два фейкові клони «Укрінформу» (ukrinform.ua), створені у Москві та окупованому Севастополі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.