В Азербайджані припинено мовлення телеканалу ANS через антитурецьке інтерв'ю з Фетуллахом Ґюленом

ans

 
Національна Рада з телерадіомовлення Азербайджану (НРРТ) призупинила радіо- і телемовлення телекомпанії ANS, яка мала намір видати в ефір інтерв'ю з лідером терористичного угруповання FETÖ Фетуллахом Ґюленом. Про це повідомляє minval.az.


«Намір телеканалу ANS видати в ефір інтерв'ю з лідером терористичного угруповання Фетуллахом Ґюленом, незважаючи на те, що президент Ільхам Алієв засудив спробу перевороту в Туреччині і заявив про те, що азербайджанський народ знаходиться поруч з турецьким, є неприйнятним», - йдеться в заяві НРРТ.

НРРТ почав розгляд цього питання відносно телеканалу ANS за розпорядженням президента Алієва. У підсумку, НРРТ прийняв рішення про призупинення мовлення телеканалу з метою запобігання провокації, спрямованої на порушення стратегічного співробітництва відносин між Азербайджаном і Туреччиною і припинення пропаганди тероризму.

Рішення про призупинення мовлення згаданого телеканалу прийнято на підставі статті 11-ї Закону Азербайджанської Республіки «Про телерадіомовлення», згідно з якою правопорушенням вважається захист телерадіомовників відкритих закликів до насильницького повалення державного ладу, зазіхання на цілісність держави і безпеку країни, розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі, до організації масових заворушень і тероризму або при явному створенні умов для передачі таких закликів.

Крім того, НРРТ має намір винести на розгляд суду питання про незаконну мовну діяльності телеканалу ANS.

Слід зазначити, що кореспондент телеканалу ANS в США Ганіра Аташева розповсюдила анонс про підготовку інтерв'ю з Фетуллахом Ґюленом, який перебуває в США, після чого президент Алієв розпорядився розібратися з каналом.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.