​Сили Асада продовжують порушувати перемир'я на сході Алеппо

Сили режиму Башара Асада та шиїтське ополчення, які порушили режим припинення вогню на сході Алеппо, роблять запеклі атаки, щоб заволодіти районом, який знаходиться під контролем опозиції. За останні три години в результаті подібних атак постраждало більше 40 мирних громадян, повідомляє турецьке інформаційне агентство «Анадолу».


Як повідомив агентству «Анадолу» координатор груп сил опозиції Абдульмюнім Зійнеттін, сили режиму Асада та їх союзники намагаються встановити контроль над територією площею шість квадратних кілометрів, яка ще залишається в руках опозиції.

За його словами, Іран відмовляється визнати дію домовленості про перемир'я і не дозволяє евакуювати населення зі східних районів Алеппо. Іранська сторона висунула ряд умов, які відповідають інтересам Тегерана.

«На даний час сили режиму намагаються розвивати наступ в деяких районах. Іранські ополченці, ігноруючи домовленості з росією, продовжують артилерійський обстріл. Нам залишається тільки одне: захищатися. Ми буде вести боротьбу з проіранськими ополченцями до кінця. Ми або переможемо, або загинемо», - зазначив Зійнеттін.

Напередодні за посередництва Туреччини була досягнута домовленість про припинення вогню на сході Алеппо.

У розвідувальних структурах Туреччини повідомили, що активні зусилля турецької сторони з організації діалогу з метою безпечної евакуації десятків тисяч мирних жителів і виведення сил опозиції призвели до результатів.

Нагадаємо, Алеппо розташований на півночі Сирії і є другим за величиною містом країни після Дамаска. Алеппо знаходиться в 40 кілометрах від турецького кордону. Західну частину міста контролюють сили режиму Асада, східну - загони опозиції.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої домівки, 4,8 мільйона чоловік знайшли притулок за межами країни.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.