​Режим Асада руйнує школи в районах, підконтрольних опозиції

Одним з основних об'єктів ударів сил Башара Асада і найманців, що підтримують режим, в 2016 році залишалися освітні установи Сирії. Прихильники Асада робили все можливе для повного знищення системи освіти в районах, підконтрольних загонам опозиції, повідомляє турецьке інформаційне агентство «Анадолу».


Наприклад, в районі Маарет ан-Нуман провінції Ідліб на 90 учнів припадає один навчальний посібник. Десятки шкіл району зруйновані. Управління освіти Ідліб, у підпорядкуванні якого перебували близько 250 навчальних закладів, ще в листопаді 2016 року було також зруйновано в результаті чергового авіаудару.

Глава Управління освіти Ідліб Халід аль-Махмуд повідомив агентству «Анадолу», що відновлювані будівлі шкіл піддаються повторним атакам авіації Асада, що унеможливлює продовження навчального процесу.

«Режим Асада намагається змусити людей прийняти, що освіта в Сирії є його прерогативою. При цьому прихильники Асада привласнюють кошти, що виділяються по лінії ООН для відновлення системи освіти Сирії», - зазначив аль-Махмуд.

За даними ООН, на сьогоднішній день 4 мільйони жителів Сирії у віці від 5 до 17 років не мають доступу до освіти, 2,1 мільйона дітей шкільного віку не відвідують школу, ще 700 тис. дітей біженців, які знайшли притулок у сусідніх країнах, також не мають можливості здобути освіту.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.