​росія не гарантує перемир'я на заході Сирії

У результаті ударів ВПС режиму Башара Асада тільки за останній місяць в сирійській провінції Хомс загинув 51 чоловік і поранення отримали 320 осіб. Загибель жителів провінції обумовлена відмовою росії гарантувати режим припинення вогню в зазначеному регіоні Сирії. Це відноситься і до підконтрольному опозиції району Ваєра з населенням в 60 тисяч чоловік, який останні три роки перебуває в облозі сил режиму Асада, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Прихильники Асада вже п'ять місяців перешкоджають доставці гуманітарної допомоги в Ваєра. При цьому авіаударам піддаються лікарні і центри швидкої допомоги району.

Населення намагається врятуватися від постійних бомбардувань в бомбосховищах і підвалах будинків. В районі часто виникають перебої з електро- та водопостачанням.

Гуманітарний конвой ООН намагався 21 лютого доставити допомогу жителям Ваєра, проте прихильники Асада перекрили дорогу вантажівкам.

Через два дні після цього інциденту були здійснені теракти в будівлях розвідслужб в Хомсі, підконтрольних режиму Асада. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання «Тахрір шам».

Представник медіа-центру Ваєра Усама Абу Зейд повідомив агентству «Анадолу», що представники режиму Асада звинуватили в терактах у Хомсі жителів Ваєра і тому атаки на даний район посилилися. «Але жителі Ваєра не могли скоїти теракти. Цей район повністю оточений», - підкреслив Абу Зейд.

За його словами, напередодні група жителів Ваєра провела зустріч з представниками росії, які відмовилися гарантувати поширення перемир'я на цей район Сирії. «При цьому російська сторона пообіцяла підготувати проект угоди про перемир'я, який буде переданий представникам Ваєра», - зазначив Абу Зейд.

Завдяки домовленостям між режимом Асада і представниками районів, контрольованих силами опозиції, за останні два роки в північну провінцію Ідліб були евакуйовані до двох тисяч прихильників опозиції.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.