​Зі звільненням Мубарака про демократію в Єгипті можна забути

Координатор міжнародної платформи «Рабіа» Джихангір Ішбілір засудив рішення влади Єгипту звільнити з в'язниці екс-президента Хосні Мубарака. «Влада Єгипту звільнили Мубарака, з вини якого повалений президент Мухаммед Мурсі і його соратники опинилися в тюрмі і який протягом десятків років гнітив народ, встановивши диктатуру. Було б наївно вважати, що президент Єгипту Абдельфаттах ас-Сісі прийняв рішення про звільнення Мубарака самостійно. За ним стоять і надають підтримку сили, які намагаються зберегти статус-кво в регіоні», - сказав Ішбілір турецькому інформагентству «Анадолу».


За його словами, в Єгипті вже практично немає справедливості, а судді перетворилися в катів, які приймають протизаконні рішення, тому рішенню звільнити Мубарака дивуватися не варто.

«Зі звільненням Мубарака впали мрії сотень тисяч єгиптян, які 25 січня 2011 року вийшли на антиурядові акції, закликаючи до свободи, справедливості і законності», - підкреслив Ішбілір.

Координатор нагадав, що Мубараку довелося піти у відставку після масових акцій, а потім став президентом Єгипту Мухаммед Мурсі, який був повалений в результаті військового перевороту.

На його думку, з поваленням Мурсі третього липня 2013 року для Єгипту почалася чорна смуга.

«До влади прийшов Абдельфаттах ас-Сісі, який розтоптав права людини і принципи демократії. А після визволення Мубарака можна і зовсім забути про демократію в країні», - зазначив Ішбілір.

24 березня повалений екс-президент Єгипту Хосні Мубарак вийшов на свободу після шести років тюремного ув'язнення.

Хосні Мубарак. Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.