​Правозахисники звинуватили росію у підтримці хіматаки в Сирії

Хімічна атака на місто Хан Шейхун в сирійській провінції Ідліб, цілком ймовірно, була спланована і здійснена силами режиму Башара Асада в три етапи за підтримки росії, йдеться в доповіді правозахисної організації «Сирійська мережа з прав людини» (SNHR), повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Доповідь «росія, як видно, підтримувала хіматаку на Хан Шейхун» був підготовлений на основі свідчень очевидців, що вижили - жителів сирійського міста, а також лікарів і співробітників Управління цивільної оборони. Крім того, в документ включені записи радіоперехоплення розмов і показання свідків.

Автори доповіді відзначають, що в результаті атаки сил Башара Асада на місто Хан Шейхун в Ідлібі загинув 91 і постраждали щонайменше 520 осіб.

На першому етапі удар, імовірно, було завдано літаком Су-22 по кварталу Шамалі.

Потім був ще один авіаудар по дорогах, що ведуть в Хан Шейхун, щоб перешкодити наданню допомоги постраждалим в результаті хіматаки.

На третьому етапі були задіяні російські винищувачі Су-25, які завдали удару по медцентру, куди доставляли поранених, Управлінню цивільної оборони і двом районам, де сховалися жителі міста.

У доповіді наголошується, що за 48 годин до хіматаки вкс росії бомбардували дороги, що ведуть до Хан Шейхуну.

«Режим застосував тактику, яку використовував під час хіматаки в Східній Гуті 21 серпня 2013 року, в результаті якої загинули 1500 мирних жителів», - йдеться в доповіді.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.