​Смоленська катастрофа і смерть Лєха Качинського були помстою путіна - Саакашвілі

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі у п’ятницю 4 серпня був гостем польського телеканалу TV Republika. При нагоді свого виступу він, зокрема, висловив погляд, що смоленська катастрофа була помстою владіміра путіна стосовно Лєха Качинського за його поведінку під час російсько-грузинського конфлікту 2008 року і позицію при нагоді візиту до Тбілісі, повідомляє «Польське радіо».


«Немає таких катастроф, я не вірю в таку випадковість. Це були навмисні дії путіна. Я впевнений, що він був вельми задоволений тим, що трапилося», – сказав Саакашвілі. За словами екс-президента Грузії, «це можна сприйняти як акт війни, навмисне спричинення аварії, і немає значення, чи літак було збито, чи іншим способом доведено до аварії, результат – однаковий», – заявив політик.

За словами Міхеіла Саакашвілі, для росії «Качинський був не лише загрозою, але й символом», а «для путіна покарати своїх ворогів – абсолютно основна справа». Екс-президент Грузії також повідомив, що за два дні до вильоту Лєх Качинський пропонував йому полетіти разом до Смоленська. «Я відповів йому, що путін не впустить мене в літак. Лєх сказав: «сідай у мій літак», – поділився Саакашвілі.

Колишній президент Грузії наголосив, що Лєх Качинський відіграв ключову роль у створенні блоку країн Центральної Європи, в якому Польща отримала роль супердержави. «Коли я познайомився з Качинським, коли почув, що він говорить і побачив, як він поводиться, – я усвідомив, що маю справу зі справжнім героєм», – додав Саакашвілі.

Нагадаємо, у смоленській авіакатастрофі 10 квітня 2010 року загинули всі 96 осіб, що прямували на роковини катинського злочину, в тому числі президент Польщі Лєх Качинський.

Міхеіл Саакашвілі. Фото EPP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.