​Розслідувати вбивство мальтійської журналістки допомагатиме ФБР

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, заявила, що «нажахана» убивством 16 жовтня на Мальті журналістки Дафни Каруани Ґаліції. Посадовці в Брюсселі висловили сподівання, що відповідальні будуть встановлені й покарані органами влади невеликої острівної держави у Середземному морі.


США також засудили убивство і повідомили, що ФБР відповіла на запит Мальти про допомогу у розслідуванні, передає «Голос Америки».

«Ми швидко відповіли на заклик прем’єр-міністра про допомогу. Уряд Мальти і мальтійська поліція контактували з ФБР стосовно слідства, і ФБР надає конкретну допомогу», - сказала речниця Державного департаменту Гедер Науерт.

Але син журналістки, який був близько від місця вибуху автомашини з його матір’ю 16 жовтня, заявив про сумніви у компетентності поліції Мальти і звинуватив уряд невеликої острівної країни у безкарності.

Прем’єр-міністр Мальти Джозеф Мускат судився з Дафною Каруаною Ґаліцією, відкидаючи її звинувачення на свою адресу, але він засудив її убивство і пообіцяв зробити все можливе, щоб знайти відповідальних.

Автомашина вибухнула, коли журналістка від’їхала на своїй автомашині з дому.

Метью Каруана Ґаліція написав у Фейсбуку, що Мальта - мафіозна держава і що його матір убили за викриття нею політичної корупції.

Остання стаття Дафни Каруани Ґаліції в її особистому інтернетному щоденнику Running Commentary закінчується словами: «Шахраї усюди, куди поглянеш. Ситуація розпачлива».

53-річна журналістка гостро критикувала чільних політиків і посадовців своєї країни за корупцію в політиці, хабарництво у бізнесі, відмивання грошей і неспроможність поліції розслідувати гучні злочини, включно із зухвалими убивствами.

Останнім часом Дафне Каруана Ґаліція розслідувала дані, отримані з так званих «Панамських паперів» - величезної кількості документів офшорної компанії, оприлюднених 2015 року.

Вона відстежувала зв’язки між мальтійськими посадовцями та офшорними банками й компаніями, які використовувалися для приховування статків від оподаткування.

Дафне Каруана Ґаліція фактично спричинилася до дострокових виборів на Мальті цього року, опублікувавши звинувачення про зв’язок прем’єр-міністра Джозефа Муската зі скандалом довкола «Панамських паперів».

Журналістка також жорстко критикувала опозиційних політиків.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.