​У Стамбулі стартує судовий процес у справі про новорічний теракт минулого року

У понеділок, 11 грудня у 27-му Кримінальному суді Стамбула пройде перше слухання у справі про теракт в нічному клубі Reina в районі Ортакей, скоєному в ніч 31 грудня 2016 року. Жертвами теракту стали 39 осіб, 122 постраждали, в тому числі 60 іноземців. По справі проходять 57 осіб, 51 з яких, у тому числі виконавець теракту Абдулькадир Машаріпов, знаходяться на лаві підсудних, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Слідство велося під контролем прокурора Відділу по боротьбі з тероризмом і організованою злочинністю Генпрокуратури Стамбула Гьокалпа Кекчу. Підготовлено 90-сторінковий обвинувальний акт.

Прокуратура вимагає засудити Абдулькадир Машаріпова до 40 довічних термінів з утриманням у в'язниці суворого режиму.

Під час допиту Машаріпов зізнався в причетності до діяльності терористичної організації ДЕАШ, зазначивши, що до нападу на Reina не брав участі в інших терактах.

Терорист стверджує, що метою нападу на клуб була помста християнам. «Я хотів напасти на християн, щоб помститися за їх діяння по всьому світу. Моєю метою було вбивство християн. Абу Джихад з Сирії в листуванні наказав мені зробити атаку в стамбульському районі Таксим, але з огляду на те, що в цьому районі буває багато поліції, було доручено напасти на християн в районі Ортакей», - зазначив він.

Машаріпов розповів, що приїхав до турецького Ван у січні 2016 року, а потім переїхав до Стамбула.

«Я чекав в Стамбулі, щоб попрямувати до Сирії. Повинні були поїхати разом з дружиною і дітьми, але кордон був закритий. Що стосується нападу на нічний клуб, то я йшов в Reina, щоб померти. Після нападу вийшов з клубу під виглядом потерпілого, сів у таксі і поїхав на квартиру, де зачаївся», - розповів терорист слідству.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.