​ОАЕ перетворили в'язниці Ємену в центри тортур

Підконтрольні ОАЕ загони бойовиків на півдні Ємену катують ув'язнених і полонених в секретних в'язницях. Про це заявив один з керівників руху «Південний опір» Аділь ель-Хасані в ефірі телеканалу «Аль-Джазіра». Функціонер руху повідомив, що жителям Ємену відомі факти організації замахів і злочинів, скоєних бойовиками за вказівкою Абу-Дабі, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


За словами ель-Хасані, в підконтрольних уряду південних регіонах Ємену, в тому числі в тимчасовій столиці Адені, діють таємні в'язниці, які сили ОАЕ використовують в якості центрів тортур.

Функціонер руху повідомив, що його одного з перших викрали і катували в одній з таких в'язниць в Адені.

«За відмову від співпраці з ОАЕ в реалізації плану щодо позбавлення посади заступника глави адміністрації президента Ємену шейха Ахмеда Саліха аль-Іси в серпні 2016 роки мене кинули в одну з секретних в'язниць», - сказав ель-Хасані.

За його словами, в той же час невдоволення Абу-Дабі викликала відмова аль-Іси підтримати спроби підконтрольних ОАЕ сил захопити місто Аден.

«Усі працівники секретних в'язниць були уродженцями ОАЕ і Колумбії. Вони не приймають до себе єменців. У цих в'язницях застосовувалися різні види тортур: людей гамселили, били струмом, гвалтували. Ми бачили, як виносили з камер ув'язнених, які втрачали свідомість від втрати крові. Їх змушували сідати на залізні прути. Від катувань у цих в'язницях загинули 42 ув'язнених, в тому числі Саїд ед-Девбехі і Шукрі ес-Саккаф», - сказав ель-Хасані.

Саудівська Аравія передала представникам руху «Південний опір» таємну доповідь про плани ОАЕ, сказав функціонер руху.

«У доповіді говорилося, що ОАЕ мають намір встановити контроль над усіма південними портами Ємену. Крім того, згідно з доповіддю, ОАЕ мали намір створити незалежні від урядових сил групи найманців, єдиною метою яких було фізичне усунення супротивників Абу-Дабі, в тому числі функціонерів партії «Аль-Іслах», близької до руху «Брати-мусульмани», - сказав ель-Хасані.

За його словами, прихильники ОАЕ до сьогоднішнього дня вбили на півдні Ємену понад 100 неугодних їм осіб, в тому числі чиновників, представників духовенства та військових.

У Ємені з 2014 року триває збройний конфлікт, в якому, з одного боку, беруть участь повстанці шиїтського руху «Ансаруллах» і прихильники поваленого президента Ємену Алі Абдуллаха Саліха, а з іншого - урядові війська, лояльні президентові Абдураббу Мансуру Хаді. Четвертого грудня 2017 року колишній президент Ємену Алі Абдуллах Саліх був убитий повстанцями руху «Ансаруллах».

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.