​«Північний потік 2» може зупинити один з кандидатів на очолення Єврокомісії

Один з провідних кандидатів на посаду президента Європейської комісії, виконавчого органу Європейського Союзу, каже, що у разі обрання він намагатиметься заблокувати спорудження російського газопроводу «Північний потік 2».


Німецький політик Манфред Вебер сказав польській газеті Polska Times, що його погляди на проект відрізняються від офіційної позиції уряду Німеччини, повідомляє «Голос Америки».

Трубопровід «Північний потік 2» має пролягати дном Балтійського моря з росії до Німеччини, що дозволить москві майже повністю відмовитися від транзиту газу на захід Європи через територію України та низки інших держав.

Додаткові потужності також збільшать обсяги російського газу на європейському ринку, де окремі країни майже повністю залежать від російського палива.

На можливих вадах цього газопроводу активно наголошують США.

«Я проти цього проекту. Він не відповідає інтересам Європейського Союзу… Як голова Європейської Комісії я буду використовувати всі можливі закони для блокування «Північного потоку 2». Чи можливо на цьому етапі? Я зроблю все, щоб це сталося», - сказав Вебер, наголосивши, що Європа повинна зменшувати свою залежність від газу з росії.

Він визнав, що на цю тему «відбуваються важкі дискусії з німецькими, французькими політиками та іншими європейськими лідерами».

Кандидат наголосив, що на посаду його висуває не німецький уряд, а правоцентристська європейська Народної партії.

Манфред Вебер окремо засудив дії росії щодо ЄС загалом та України зокрема, назвавши їх «неприйнятними».

«Я не маю жодних сумнівів у тому, що росія хоче дестабілізувати європейську єдність. Це вже зробили в кампанії «Брекзиту», ми маємо докази цього. Вона вдається до усіх можливих способів. Вона відповідає за ситуацію в Україні. росія діє агресивно, і тому Європа повинна бути згуртованою і реагувати на ту загрозу спільно. У разі потреби Європа має бути готова запровадити додаткові санкції», - сказав політик.

Агентство Reuters вважає, що опитування перед європейськими виборами 23-26 травня вказують на можливість для Європейської народної партії зберегти більшість у Європейському Парламенті і тоді Манфред Вебер може мати тверді шанси на посаду.

Але проти його кандидатури можуть виступити деякі уряди окремих країн ЄС.

Манфред Вебер. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.