​ЗМІ: У в'язницях Сирії застосовуються тортури до в'язнів

Газета The New York Times опублікувала статтю про тортури до в'язнів у секретних в'язницях режиму Башара Асада в Сирії. У матеріалі, підготовленому на основі документів і свідчень колишніх в'язнів та їх рідних, йдеться, що в'язнів б'ють, ґвалтують, виривають нігті на ногах, спалюють живцем, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Один з ув'язнених, колишній студент юридичного факультету Муханнад Габбаш, заарештований у ході мирних протестів проти режиму Асада, розповів виданню як його годинами підвішували за зап'ястя, били струмом, залякували, прикладаючи до скроні зброю.

У результаті 12-денних тортур Габбаша примусили дати неправдиве показання, що він нібито готував теракт, після чого його відправили до в'язниці на авіабазі в Дамаску. Тут тортури тривали: його обливали холодною водою, змушували його та інших ув'язнених гавкати, видавати ослячі звуки, а в разі непокори били, деяких гвалтували. Крім того, йому вирвали нігті на ногах, які він намагався зберегти на випадок звернення до суду після звільнення.

Габбаш повідомив, що в період ув'язнення від хвороб і тортур у в'язниці кожен місяць гинули десятки людей, а сам він зміг вийти на свободу лише через 19 місяців після того, як родичі дали хабар судді. З 2013 року Габбаш проживає в Туреччині, де в місті Газіантеп допомагає таким же як він сирійським біженцям.

Один з колишніх в'язнів, вимушений приховувати особистість через тривоги за безпеку близьких в Сирії, розповів, як одного ув'язненого у нього на очах спалили заживо, обливши бензином.

Ще одна ув'язнена в'язниць Асада - Маріам Хлейф розповіла американському виданню, що була заарештована за звинуваченням у «підтримці терористів». Насправді вона надала допомогу пораненим демонстрантам і доставляла медикаменти опозиції. За її словами, у період ув'язнення її згвалтували.

За даними правозахисної організації SNHR, в результаті тортур у в'язницях Сирії за роки конфлікту загинуло близько 14 000 чоловік, доля 128 тисяч в'язнів невідома.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.