​За чотири роки з початку військового втручання росії в Сирію загинуло 6686 мирних сирійців

Жертвами головного союзника режиму Башара Асада за ці роки стали 6686 мирних сирійців, мільйони залишилися без даху над головою. Військове втручання росії стало одним з найбільш важливих етапів сирійського конфлікту, що почався в 2011 році, який змінив хід подій на користь режиму Асада, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


вкс росії почали завдавати повітряних ударів по Сирії 30 вересня 2015 року під приводом боротьби з терористами ДЕАШ. Згодом москва розширила свою підтримку режиму Асада.

За підтримки російського спецназу і найманців прихильникам Асада вдалося відбити у збройної опозиції більшу частину територій.

Присутність російських військ у Сирії стала відчуватися в кінці 2016 року, коли армія Асада штурмувала квартали Алеппо, підконтрольні опозиції.

Завдяки масованим обстрілам і атакам, а також підтримці вкс рф, східні квартали Алеппо були захоплені режимом Башара Асада.

За схожою схемою армія Асада встановила контроль над передмістями Дамаска, частиною провінцій Хомс, Дераа і Кунейтра.

На сьогодні режим Асада контролює майже 60 відсотків сирійських територій.

За даними Сирійської мережі з прав людини (SNHR), жертвами російської армії з 30 вересня 2015 року по сьогоднішній день стали не менше 6686 сирійців, в тому числі 908 жінок і 1928 дітей.

Ця статистика включає лише число загиблих, чия особистість була точно встановлена, і в реальності кількість жертв може бути набагато вища.

У перший рік російського втручання в Сирію загинули 3734 мирних жителя, на другий - 1 547 цивільних осіб, на третій рік - 958, а на четвертий - 447 сирійців.

вкс росії 201 раз завдали бомбових ударів по школах, 190 раз по медичних установах, 56 разів - по ринках і 1083 - по житлових районах Сирії.

У результаті дій армії Асада, активно підтримуваної вкс росії, свої будинки покинули 3,3 мільйона мирних жителів Сирії.

За чотири роки російська армія здійснила в Сирії 335 «масових вбивств».

Правозахисники називають «масовими» загибель не менше п'яти осіб під час збройного зіткнення, обстрілу або авіаудару.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.